Friday, March 7, 2014

Rød karrysuppe

I går aftes fik vi denne lækre suppe til aftensmad. Den kræver en lille smule forberedelse, fordi den er kogt på kyllingeskrog. I forgårs fik vi den lækreste økologiske kylling med masser af citron og ingefær over, og i går kogte jeg så suppe på skroget. Som jeg skrev om her er suppe kogt på knogler  meget sundt.

Suppen smagte så godt, at der kun var en lille bitte rest til overs, så billedet er af det der var til overs til frokosten til mig i dag!

Suppe til en familie på 4-5 personer.

Du skal bruge:

- Skrog fra en økologisk kylling
- 800 ml fed kokosmælk
- 4 fed hvidløg
- 1,5 tommelfinger ingefær
- 2-3 rødløg afhængig af størrelse
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 4 gulerødder
- 1 tommelfinger galangarod
- 10 limeblade
- Saften fra 1 lime
- 1 bundt forårsløg
- Lidt jalapeño (ikke for meget, hvis børnene skal spise med)
- 1-2 tsk rejepasta
- 1-2 tsk rød karrypasta*
- 1-2 spsk fiskesauce (afhængig af type, nogle er kraftigere i smagen end andre)
- Kokossukker efter behag
- Salt og peber efter behag

- Evt. Risnudler som ekstra fyld

Kog kyllingeskroget og knogler i en gryde i vand, som kun lige dækker kyllingen (ikke alt for meget vand, da suppen ellers bliver for tynd). Kyllingeskroget skal koge i en times tid.

Skær grøntsager ud i små stykker, riv ingefær på rivejern og svits grøntsagerne i en anden gryde (vent med forårsløgene). Galangarod skal skæres i større stykker, så det kan tages op af suppen senere, og det koger bare med som smagsgiver. 
Tilsæt kokosmælk og alle de andre ingredienser og lad det koge lidt. Fjern skrog og knogler fra vandet (pil rester af kødet af og kom i suppen). Kyllingevandet blandes med suppen og det hele smages til med krydderier. Risnudler kommes i og koger med til de er klar. Forårsløgene drysses over og suppen er nu klar til servering. 

*Rød karrypasta:

Den hurtige: Et glas rød karrypasta nede fra den lokale thai-købmand.

Den grundige: Et rødløg, fem-syv fed hvidløg, en halv tsk. korianderfrø og ditto spidskommen, en halv til en hel rød chili, en tommelfinger ingefær, to citrongræs-stængler.
Det hele blendes til en lind pasta. 

3 comments:

 1. Nam, nam, den hørtes god ut, takk for at du deler oppskriften! God middag!

  ReplyDelete
 2. Hei, jeg ønsker meg en oppskrift på hvordan du tilbereder helstekt kyling, før den blir suppe! Gjerne denne med citron og ingefær

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det skal jeg gøre en dag, men det var no bare ganske enkelt. citronskiver, godt med salt og ingefær over kyllingen og så i ovnen:o)

   Delete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!