Tuesday, November 12, 2013

Giveaway - Er der nogen hjemme? - anmeldelse

I går eftermiddags da jeg tømte min postkasse, var den lille pakke med bogen 'Er der nogen hjemme?' et opløftende indslag blandt bunken af rudekuverter!

Jeg gik i gang med at læse bogen med det samme. Storm lå og sov på sofaen, fordi han stadig er sløj og pigerne var på tur med deres mormor, så jeg havde lige lidt tid alene.

Bogen er en antologi om hjemmepasning og i bogen er der i alt syv forskellige kvinder, som fortæller deres historie om at gå imod strømmen og passe deres børn hjemme til børnehavealderen og for nogle af dem, helt indtil de begynder i skole.

Bogen er meget relevant i en tid hvor en god og succesfuld arbejdskarriere er et af de altoverskyggende mål i tilværelsen og det der for rigtig mange, signalerer om man har succes eller ej.

Bogen starter med et forord af Ole Henrik Hansen som er ph.d. og småbørnsforsker ved Aarhus Universitet. Han sætter spørgsmålstegn ved hvorvidt udepasning af vores små børn, nu også er det bedste for vores børn. Han mener, at det er oplagt at overveje, om vi har indrettet vores velfærdssamfund rigtigt. Jeg er helt enig og stiller mig selv de samme spørgsmål.

Bogen rører mig, fordi jeg kan sætte mig ind i de syv kvinders tanker og følelser. Jeg har selv været der og har haft helt de samme overvejelser omkring mine børn, som de har. Da jeg afleverede mit første barn i vuggestue, da hun var halvandet år, følte jeg at jeg blev revet midt over. Jeg følte en så stor modstand ved at aflevere mit barn til fremmede, at jeg efter kort tid blev sygemeldt med stress. Dengang fulgte jeg strømmen, fordi jeg ikke havde mødt andre som havde valgt anderledes. I dag er det tydeligt for mig, at mine børn har brug for mig i de første år, og derfor vælger jeg nu en anden vej.

Jeg kan godt lide bogen, og jeg synes, at den giver et rigtig fint billede af, hvordan det er at gå hjemme med sine børn. Hvad er det for nogle tanker og følelser, man har, når man vælger noget andet end normen, og hvilken betydning har det for børnene og en selv.

Bogen forholder sig kritisk til den institutionalisering af vores små børn, som har fundet sted igenne de sidste 50 år og som er blevet en selvfølge for de fleste. Den gør op med myten om, at børn skal ud og socialiseres i en tidlig alder.

Det er interessant læsning og jeg vil anbefale, at man læser bogen og begynder at overveje, om vi i det danske samfund egentlig har vores børns behov for øje.

Bogen 'Er der nogen hjemme?' er redigeret af Elisabeth Brandt Serner & Janni Iben Stevn Hansen. Den er på 94 sider og er udgivet hos forlaget Brumbas.

Du kan vinde et eksemplar af bogen ved at læggen en kommentar herunder. Vinderen bliver fundet på mandag d. 18. November.78 comments:

 1. En meget relevant bog for vores lille familie lige nu.... Dit indlæg om hjemmepasning forleden dag, har virkelig sat skub i nogle tanker og snakke herhjemme, så det ville da være skønt at vinde denne skønne sag:)

  ReplyDelete
 2. Dette er svært relevant også i Norge - så jeg vil gjerne være med i konkurransen om boken.

  ReplyDelete
 3. Vil rigtig gerne vinde bogen. Går selv hjemme ved vores børn, og vil elske at læse om andres hjemmeliv:-)
  Go dag

  Mvh
  Mai-Britt
  Maibrittnollin@gmail.com

  ReplyDelete
 4. Den kunne jeg godt tænke mig at læse. Der er helt sikker noget at lære 😀
  Kh Louise

  ReplyDelete
 5. Jeg vil også gerne vinde bogen :) Jeg går hjemme med min søn på 1 år :)

  ReplyDelete
 6. Den kunne jeg godt tænke mig at vinde! :) email: grothe-moller@hotmail.com

  ReplyDelete
 7. Den vil jeg gerne vinde. :)

  ReplyDelete
 8. Ja, takk. Den vil jeg gjerne vinne! Går hjemme med mine 6 barn og kunne aldri tenke meg en hverdag uten dem.. . Litt spesielt å ha denne boken da min aller beste venninne er en av kvinnene som skriver.. :)
  Hilsen fra Norge

  ReplyDelete
 9. Ihh, det kunne da være spændende at læse om :) kh Pia

  ReplyDelete
 10. Åhhh hvor gad jeg gerne vinde bogen! Kh. Katrine (katrinemarie@hotmail.com)

  ReplyDelete
 11. Den kunne være spændende at læse. Selvom jeg tror jeg også ville have svært ved at være den som var hjemme til den tid når vi får børn, fordi min uddannelse er så lang og det er så vigtigt også at få skub i noget i starten, jeg er både for og imod og det ville være fedt med lidt 'for' syn at læse.

  ReplyDelete
 12. Ej den vil jeg da bare rigtig gerne vinde og løse, hilsen en ung husmor :-)

  ReplyDelete
 13. Da vi står og skal til at stifte familie, ville en bog som denne være meget kærkommen herhjemme.
  Kh

  ReplyDelete
 14. Bare det bliver mig. Den lyder virkelig interessant!

  ReplyDelete
 15. Den lyder utrolig interessant!! Og ville med glæde vinde den. Og dejlige indlæg du skrevet de sidste par dage!! Kh Anette, anette-s@sol.dk

  ReplyDelete
 16. Den bog ville være dejlig at læse da både mor og far går hjemme her hos os og det er noget vi tit skal besvare og forsvare spørgsmål omkring Mange hilsner Jannie

  janniebetina@hotmail.com

  ReplyDelete
 17. Det er et spændende emne og den bog kunne jeg godt tænke mig at vinde og læse. Jeg har været på tema dag med Ole Henrik Hansen så jeg kender lidt til hans holdninger og teorier.

  Kh Mette

  ReplyDelete
 18. Super relevante overvejelser og helt klart en bog jeg skal læse!

  ReplyDelete
 19. Den vil jeg bare gerne vinde. Som hjemmegående er der ikke så mange knaster. Vh Henriette

  ReplyDelete
 20. Kunne være skønt at læse hilsen en hjemmegående mor til 7

  ReplyDelete
 21. Elsker at vi bliver flere og flere der vælger, at passe vores unger selv.
  Jeg er hjemmemor og stolt af det. :)

  ReplyDelete
 22. DEN skal jeg også læse! Hvis jeg ikke vinder, må jeg købe den i julegave til mig selv ; )
  Hilsen Anna

  ReplyDelete
 23. Den vil gjerne jeg vinne:)

  ReplyDelete
 24. Det lyder som en spændende bog, venlig hilsen Anne

  ReplyDelete
 25. Jeg deltager meget gerne - og skulle jeg være heldig skal den gives i gave til en hjemme-passer-mor jeg kender. :)

  ReplyDelete
 26. Den vil jeg meget gerne vinde. Som hjemmegående ville det være spændende at høre andres tanker om det. Og så er jeg lidt i tvivl om, hvor længe det er ideelt at gå hjemme, så det ville også være spændende at læse andres tanker om det.

  Skulle jeg være heldig kan bogen sendes til familie i DK, som sender videre :)

  ReplyDelete
 27. Den kunne jeg virkelig godt tænke mig at læse!!

  ReplyDelete
 28. Det lyder som en spændende bog jeg godt kunne læse. Vi er flyttet til Tyskland nogle måneder da min kæreste er operasanger og intet arbejde var at finde i Danmark. Det var svært for mig dengang vores lille pige for et år siden kom i Rudolf Steiner vuggestue at give slip da min mavefornemmelse sagde, at hun skulle være hjemme hos mig, og igen nu var det svært om det var det rigtige at tage hende ud igen, så en masse tanker samtidig med man hele tiden bliver kigget skævt til og gjort lidt grin med, hvis ikke man følger normen. En ting har jeg lært man skal altid lytte til sin mavefornemmelse.
  Hilsen N

  ReplyDelete
 29. Jeg har rigtig rigtig meget lyst til at læse bogen (katrinemarie@hotmail.com)

  ReplyDelete
 30. Den vil jeg gerne vinde:-) mettehelbo@gmail.com
  Kh. Mette

  ReplyDelete
 31. Den lyder spændende :) Deltager med glæde!
  /Nina

  ReplyDelete
 32. Er selv hjemmeværende med 3 små (eldste er 4 år), og vil så gjerne lese boken:-)
  Hilsen Linn

  ReplyDelete
 33. spændende bog:)
  marianne.lykke@gmail.com

  ReplyDelete
 34. Det lyder som meget spændende og måske en øjnåbner! Jeg går selv med en masse tanker om dette. Pt er jeg arbejdsløs. Burde jeg så ikk hive mine drenge ud af systemet og suuuuge deres alt for korte barndom til mig??? Svært i vores samfund synes jeg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En overbevist tidligere hjemmegående morJanuary 06, 2014

   Gør det nu. Den tid kommer aldrig igen sammen med dine børn. De vil være harmoniske resten af deres liv, og du vil aldrig senere blive i tvivl om, at du har truffet det rigtige valg. I kan få ufattelige mange gode oplevelser sammen, som du nu går glip af. Læs bogen. Den har alle vist råd til. Kan varmt anbefales.

   Delete
 35. Jeg ville elske at vinde bogen (som nyudsprunget hjemmegående må jeg have fingrene i den, på den ene eller anden måde ;-)
  Krydser fingre :-D

  ReplyDelete
 36. Åhh den vil jeg gerne læse, krydser fingre for at jeg bliver den heldige vinder:-)

  ReplyDelete
 37. Vil veldig gjerne vinne denne:) Skulle jeg være den heldige vinner, kan jeg selv betale mellomlegget det koster ekstra for frakten til Norge alias Danmark:)

  Mvh
  Anne Bente

  ReplyDelete
 38. Ja tak. Endelig en bog om emnet. Håber den bliver min.

  ReplyDelete
 39. Den lodtrækning vil jeg også rigtig gerne deltage i :-)
  KH Sara - sarazerlang@hotmail.com

  ReplyDelete
 40. Den bog kunne jeg rigtig godt tænke mig at vinde, jeg går selv hjemme med vores søn på 22 måneder :-)
  Hilsen Ea
  eakoefoed@hotmail.com

  ReplyDelete
 41. Den bog vil jeg meget gerne vinde. Jeg har en fornemmelse af at den kunne blive skelsættende for mig og den måde jeg er mor på. Og i hvor meget tid af gangen jeg kan være det, uden at blive "forstyrret" af arbejdstid, møder og andre "vigtige" gøremål. Jeg har gennem de seneste par år haft utroligt mange tanker om netop dette emne. Og min egen samvittighed omkring det. Jeg håber jeg vinder :-)
  Kh. Malene

  ReplyDelete
 42. Rigtig god og appetitlig anmeldelse du har skrevet, jeg er hooked ! 030786(a)gmail.com

  ReplyDelete
 43. Jeg kunne godt tænke mig at vinde bogen, den lyder spændende. Jeg går selv hjemme, og det kunne være spændende at læse andres erfaringer etc. Tak for dejlig blog :)

  ReplyDelete
 44. Det låter som en mycket intyressant bok som jag skulle vilja läsa. (Jag skriver på svenska men förstår skriven danska) Jag har själv varit hemma med mina barn (4, 8 och 11 år) sedan 2002, prövade att jobba heltid i förra året(förskollärare) men det passade inte för mig och vår familj. Jag stressade så mycket och det smittade barnen också. Jag gjorde mitt ex arbete (1998) om waldorf pedagogik och forskade om vad är pedagogiska leksaker. Hälsningar från Åbo, Finland :) Katariina

  ReplyDelete
 45. Hjemmegående med barn nummer 3 ville være drømmesenariet for mig!! Der er lige et par forhindringer på vejen - men med din blog og denne bog burde alle argumenter være på plads :))
  God dag!

  ReplyDelete
 46. Nøj den vil jeg gerne havde fingrene i! Vi har bestemt os for at holde den store og lille hjemme et år et barslen slutter!
  nicolinepersson@hotmail.com

  ReplyDelete
 47. Hej! Åh - den vil jeg gerne vinde :o)
  Kh Line - 99124@viauc.dk

  ReplyDelete
 48. Den vil jeg gerne læse. Også selvom det desværre slet ikke er muligt at blive hjemme med mit lille myr, så har vi snakket om at når manden er færdig med at studere, så vil jeg meget gerne gå hjemme med børnene :)

  ReplyDelete
 49. Den bog kunne jeg virkelig godt bruge! Jeg er MEGET tæt på at tage beslutningen om at gå hjemme i et par år. Jeg har en datter på snart 2år og en lille ny i maven. Jeg føler ikke at jeg klarer min "moropgave" til fulde nu hvor jeg studerer/arbejder. Jeg var lykkelig under min barsel, men siden jeg startede op igen er det bare gået ned af bakke med humør og energi! Måske er det denne bog der skal til for at jeg tager det endelige spring :-)

  ReplyDelete
 50. Spændende bog, den vil jeg gerne vinde. Ellers må jeg vist en tur på biblioteket ;-)

  ReplyDelete
 51. Tak, for din anmeldelse! Og hvor er det en god idé med en konkurrence om et eksemplar.
  Jeg har allerede et eksemplar selv, men jeg håber der er endnu flere der vil købe bogen og være med i konkurrencen.
  Mvh Cecilie

  -Har bidraget med afsnittet "Jeg er Cecilie", i bogen "Er der nogen hjemme?"

  http://blog.fashionmom.dk/

  ReplyDelete
 52. Den kunne jeg virkelig godt tænke mig, at læse! :)

  ReplyDelete
 53. Lige siden jeg blev mor har det pint mig at være væk fra mine drenge og gjort mig meget usikker på min plads på arbejdsmarkedet. Det kunne være super inspirerende at læse hvordan andre kvinder har grebet det an. Vil meget gerne deltage
  Rigtig god dag

  ReplyDelete
 54. Spændende... Gruer selv for at aflevere min lille søn i institution om et par måneder og overvejer hvilke alternativer jeg har.. Krydser fingre for at jeg vinder bogen, så jeg kan få lidt inspiration - og ellers må jeg vist bare til boghandleren!
  Tak for din anmeldelse - og ikke mindst fordi du i det hele taget gør opmærksom på boge

  ReplyDelete
 55. hov - glemte lige mine info:
  ovenstående kommentar var fra Lene
  kirkegaardlene@hotmail.com

  ReplyDelete
 56. Den ser da meget spennende ud!

  ReplyDelete
 57. Åh, den vil jeg elske at have i min bog samling! :D

  Kamilla N.

  ReplyDelete
 58. Den bog Må læses.Jeg håber vi bliver de heldige, for snart skal min datter måske institution, men vi føler dét ikke helt rigtigt at gøre... det ville være dejligt at læse denne bog og måske ved brug af råd og tankevækkende opsigt tage den helt rigtige beslutning for vores barn. Håber vi vinder.
  Tak for en skøn, brugbar og tankevækkende blog.
  Lykke tilmed din familie og den lille ny der venter snart.
  My

  ReplyDelete
 59. Håber vi er de heldige, så vi kan tage det bedste valg for vores datter. Tak for en god og tankevækkende blog.
  Kh My

  ReplyDelete
 60. Må heldet være med mig :-) vivi_munkholm@yahoo.dk

  ReplyDelete
 61. Vil meget gerne deltage. Mangler inspiration. Synes ofte buen er spændt for hårdt i vores store familie med 3 ælles

  ReplyDelete
 62. Den vil jeg gerne vinde.

  ReplyDelete
 63. Sikke en fin bog. Den vil jeg gerne vinde :-)

  daniellalind@live.dk

  ReplyDelete
 64. Maria Kortland-RaftNovember 17, 2013

  Det lyder til at være en spændende bog, den vil jeg meget gerne vinde

  ReplyDelete
 65. Jeg går med de selv samme tanker og overvejelser og tvivler mere og mere på det samfund, vi har bygget op omkring os. Håber inderligt, at jeg vinder den bog!

  ReplyDelete
 66. Ville være spændende læsning, håber at jeg er heldig. Kh Leila
  l.arge@live.dk

  ReplyDelete
 67. Det lyder som en rigtig spændndebbog. Ønsket rigtig meget at vinde den. Hilsen Jette jettekirsten@stofanet.dk

  ReplyDelete
 68. Jeg vil også gerne nå at være med. Kh Ida

  ReplyDelete
 69. Er det for sent å delta, og kan en skarve nordmann være med? Jeg kjente meg sånn igjen i din beskrivelse over din reaksjon over å levere fra seg sitt eget barn til fremmede. Jeg gjorde det samme da min førstefødte var 1,5. Det var ulidelig vondt, og jeg har beskrevet det på min blogg ved å innrømme at det føltes som å bryte en naturlov.. Jeg vil veldig, veldig gjerne være med i konkurransen om å få muligheten til å vinne denne boken.

  ReplyDelete
 70. Lyder interessant (og godt) I år har vi herhjemme valgt at priortere lavere indkomst og mor mere hjemme, da vi pludselig var i en hverdag, hvor vi måtte spørge os selv, er det derfor vi har fået børn....? :-) Kh Jannie

  ReplyDelete
 71. Den lyder rigtigt interessant! Jeg vil i hvert fald gerne være med i denne give away :)

  ReplyDelete
 72. Den er allerede skrevet på ønskesedlen, men det ville være skønt at læse den i efterårets sidste timer!

  Signe fra hjerteliv.typepad.com

  ReplyDelete
 73. Jeg deltager også gerne, hvis jeg kan nå det..?
  Hvis ikke benytter jeg blot lejligheden til at tilkendegive, at jeg med stor interesse læser dine indlæg - jeg synes det er modigt og vigtigt, at du også kommer med mere skarpe/ kantede indlæg, som ikke er hverdagskost for mange. Det er godt at de holdninger og perspektiver også har en stemme. Jeg glæder mig hver gang jeg sætter mig til computeren til at se, hvad du har at forstyrre og inspirere med...
  Tak
  Jeg

  ReplyDelete
 74. Jeg vil mægtig gerne deltage, den bog lyder uden tvivl som virkelig interessant læsning!
  Min Bastian startede i dagpleje da han var knap et år, og jeg var grædefærdig - han fylder tre år til januar, og har endnu ikke sovet ude på noget tidspunkt, han er er max blevet passet et par timer ( ud over dagplejen), og de få gange de er sket har det været er de allernærmeste som Mormor og Farmor.
  Folk lader ikke til at (ville) forstå at jeg ikke synes det er nødvendigt at han bliver passet i tide og utide - men JEG har altså ikke fået ham for at tilsidesætte HAM for mine egne behov.... og som forældre har vi ganske enkelt ikke et behov for at leve et liv UDEN ham!
  -lidt firkantet og skarpt sat op, og bestemt ikke for at dømme, de forældre der lader bedsteforældrene tage over fordi man har brug for et pusterum i ny og næ, men jeg oplever at blive dømt for ikke at ville lade mit barn passe i weekender og på hverdagsaftener, så min erfaring siger mig, at det skal sættes lidt firkantet og skarpt op for at "fise ind" ;-)
  Håber jeg bliver den heldige - vi venter barn nr. to, og jeg vil mægtig gerne læse de 7 kvinders erfaringer!
  KH. Louise

  ReplyDelete
 75. Jeg vil meget gerne vinde.
  Hilsen Louise

  ReplyDelete
 76. Jeg vil helt vildt gerne vinde bogen. Jeg har også planer om at gå hjemme med mine børn. Hilsen Lærke

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!