Thursday, June 13, 2013

Majspandekager, rodfrugtsfrikadeller og rabarberkompot

I går aftes spiste vi for første gang samme med de andre køkkenhaveejere på Krogerup. Det var virkelig hyggeligt og ungerne nød det! Martha kastede lynhurtigt sin kærlighed på en stor dreng, som slæbte hende rundt i halmballerne og gav hende nogle gode gyngeture.

Vi lavede mad på Årstidernes fine bålkomfurer sammen med "Haver til Maver's" kok og jeg har fået lov til at dele de lækre opskrifter med jer.

Vi fik majspandekager med salat, rodfrugtsfrikadeller og rabarberkom(pl)ot til dessert!
Retterne er perfekte, at lave over bål og børnene kan hjælpe med!

Kokken var fantastisk sød og inspirerende og rigtig god til børn! Hun fik hurtigt engageret børnene i madlavningen. Alma skrællede gulerødder og snittede hvidløg til den store guldmedalje og Martha brugte det meste af tiden på at smage og dufte!

Under billederne findes opskrifterne!


Røde Frikadeller (Ca. 20stk.)

1dl perlebyg
Vand til kogning min. 0,5 liter
150g rødbeder
100g løg
1 fed hvidløg
1dl mel
Krydderurter
1 tsk. salt
Peber
2 æg
Olie til stegning

1. Skyl perlebyggen i koldt vand, kog den i letsaltet vand i 20 min. under låg. Når perlebyggen er færdigkogt skylles den i koldt vand og hældes over i et dørslag.
2. Sæt panden på (bål)komfuret, så den kan blive varm.
3. Skræl rødbederne, pil løget og riv begge dele groft.
4. bland hakket hvidløg, mel, krydderurter, salt, peber, rødbeder, løg og perlebyg og bland til sidst æggene i.
5. Put olie på den varme pande
6. Læg herefter 1 spiseskefuld af frikadellefarsen på den varme pande. Steg ca. 4-5 min på hver side.


Gule Frikadeller (Ca. 20stk.)

1dl perlebyg
Vand til kogning min. 0,5 liter
150g kartofler og squash
100g løg
1 fed hvidløg
1dl mel
Krydderurter
1tsk salt
Peber
2 æg
Olie til stegning

Tilberedning:
Samme fremgangsmåde som de røde frikadeller.
Orange Frikadeller (Ca. 20stk.)

Samme indhold som de andre frikadeller, men udskift grøntsagerne med 150g kartofler og gulerødder (ca. 1 stor kartoffel og 2 gulerødder).

Tilberedning: samme fremgangsmåde som de røde frikadeller.


Majspandekager (ca. 8stk.)

2 æg
1,5 dl hvedemel
1,5 dl majsmel
3dl mælk
Olie til stegning

1. Sæt panden på (bål)komfuret, så den bliver varm.
2. Bland hvedemel og majsmel sammen.
3. Tilsæt æg
4. Put olie på den varme pande.
5. Steg pandekagerne


Rabarberkompot

Ca. 20 rabarber
1 kop vand
1 kop sukkel
1 vanillestang
Evt. lidt kanel

1. Rabarberne renses og skæres i stykker på 1 cm. Kom rabarberne i en gryde.
2. Vanillestangen flækkes, kornene tages ud og kommes i gryden sammen med resten af vanillestangen.
3. Sukker og vand kommes i gryden og gryden sættes på bålkomfuret.
4. Rør med jævne mellemrum i gryden, så kompotten ikke brænder på.
5. Kompotten er færdig, når den har samme konsistens som syltetøj.
6. Kom eventuelt lidt kanel på kompotten og server!

Aftenen sluttede af med fælles opvask og en Martha som var meget træt og selvfølgelig faldt af gyngen. På vej hjem snøftede den meget trætte tre-årige... "Mor, kan vi ikke tage tilbage igen, jeg har bare lyst til at være på Krogerup hele tiden...!"... Og det forstår jeg godt- Man finder næsten ikke et smukkere sted eller sødere mennesker...!

10 comments:

  1. Det ser hyggeligt ud. Jeg var forbi i sidste uge på en gåtur i området. Der ser virkeligt dejligt ud - jeg forstår godt at du er glad for din have.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det er virkelig et dejligt sted;o)

      Delete
  2. Der er simpelthen så megen Morten korch stemning over billederne, så jeg promte har lyst til at hoppe ind og være med... Herligt, og kan sagtens følge ungerne, der bare lever livet... ;0)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du har helt ret;o) Elsker at være ude i naturen sammen med ungerne;o)

      Delete
  3. Tak for opskrifterne og vores 3 drenge og de voksne elsker også Krogerup..uh kunne være man lige skulle handle der til weekenden..

    ReplyDelete
  4. Det ser bare så hyggeligt ud :-) jeg tror at vi skal prøve rodfrugte dellerne herhjemme, de lyder lækre:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. De er gode og smadder nemme og kan varieres på nabge måder;o)

      Delete
  5. Hvor er det skønt! Det er simpelthen et af de dejligste steder i Danmark : )
    Hilsen Anna

    ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!