Friday, June 21, 2013

Kødboller med krydderurter i tomatsalsa og tabouleh


Vi sørger altid for, at der er nogle børnefavoritter på madplanen og denne her ret, er altid et hit- Så stort et hit at resterne bliver spist til morgenmad dagen efter.

Kødboller (til ca. 4 personer)

800 gram økologisk svine og oksekød 
4 æg
En sjat fløde (kan undlades)
En stor håndfuld mynte 
En god gang purløg
Et stort rødløg
3 fed hvidløg
Salt og peber

1 flaske ren tomat salsa ( Jeg brugte økologisk "Polpa di pomodoro" fra Il fornaio- og nej jeg er ikke sponsoreret, det er bare for at gøre det nemt for jer.)

Kød, æg og fløde blandes til fars og hvidløg, purløg og mynte hakkes fint og blandes i.  Farsen krydres med salt og peber og formes til små frikadeller, som steges på panden i smør til de er næsten klar. Til slut overhældes de med tomatsalsaen og det hele varmes kort op på panden. Tomatsalsaen krydres med lidt salt og peber og en god gang hakket mynte kommes i.

Tabouleh

Et stort bundt persille
Et bundt mynte
En håndfuld koriander
3-4 store tomater
1 rødløg
4 spsk. god olivenolie
saften fra 1 citron
Skallen fra 1 citron
Salt og peber

Tomater skæres i små stykker, krydderurter snittes, løg hakkes og det hele blandes i en skål med olie, citronsaft, skal og salt og peber.

Vi serverer retten med majskolber eller kogte bønner til.

Til dessert en lækker frugtsalat med alle yndlingsfrugterne, flødeskum og en god mørk chokolade.


4 comments:

  1. hvor ser det bare lækkert ud Lisbeth!!!

    Mums :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det er det virkelig også! God weekend!!

      Delete
  2. Replies
    1. Tak! Det smager virkelig godt!

      Delete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!