Tuesday, June 25, 2013

Cremet ærtesuppe med æblecider...


Creme Ninon er en fransk ærtesuppe som tilsættes flødeskum og champagne. Vi har lavet vores egen lidt mere børnevenlige version, selvom de i Frankrig nok ikke vil være begejstrede...
Desværre drikker vi ikke champagne ret ofte herhjemme og slet ikke på en helt almindelig tirsdag- Det burde vi måske...!

Ærtesuppe (til ca. 6 personer)

1,5 l god hønsebouillon (selvfølgelig af den hjemmelavede slags!)
800 gr økoærter (selvfølgelig friskbælgede!)
3 dl piskefløde
ca. 3 dl æblecider
Citronsaft
Æblcidereddike
Hvid peber
Salt


Pisk flødeskum og hæld i en pæn skål. Ærter i blenderen. Kogende bouillon ovenpå - ikke nødvendigvis det hele. Blend så længe/fint som muligt. Suppen tilbage i gryden og varm op og smag til med citronsaft og æbleeddike, hvid peber og salt.
Jo længere den står på komfuret, jo mere mister den af den sarte grønne farve, så det er noget med at have alt andet klar.

Ved bordet foran de sultne gæster:
-Vend roligt al flødeskummen ned i den varme suppe. Hæld derefter den sprudlende cider på suppen og se det hele boble. Kom evt. lidt purløg på toppen.

Voilà!

Her brugte vi frosne økoærter og købt bouillon og det smagte ganske godt alligevel...

6 comments:

  1. Lyder da som en god ide med den suppe. Men jeg kunne nu godt finde på at drikke champagne på en tirsdag. tror nemlig ikke denne skønne guddrik kender dagene hihihihi.

    KH bedsdtemokaren

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det har du sikkert ret i... Jeg drikker for lidt champagne, kan jeg godt se....;o) God dag til dig!!

      Delete
  2. Mmmm, det ser lækkert ud! Det virkelig inspirerende, med alle de opskrifter du har lagt op, tusind tak for deling :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak Avi! Dejligt at du bliver inspireret...

      KH Lisbeth

      Delete
  3. AnonymousJune 29, 2013

    Jeg skal lige være helt sikker: Er det 1/4 dl eller liter æblecider Lisbeth? Og putter du fløden og cideren ud i de enkelte tallerkner eller i gryden på bordet?

    Spiser i pølser til eller kan den mætte alene?

    kh. Katrine

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasn godt se det var lidt forvirrende. Har rettet det nu. Du skal bruge ca. 3 dl. Jeg mente 1/4 af flaskens indhold, men kan godt se, at det ikke gav mening;o) Flødeskum og æblecider kommes i den store skål- ikke i de enkelte tallerkener.

      Vi spiser noget til. Synes ikke suppe mætter helt godt alene...

      KH Lisbeth

      Delete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!