Sunday, April 28, 2013

Alternativ "Boller i karry"



Boller i karry kender vi alle! Det er noget ungerne vil spise og som altid smager godt. Vi har lavet en ny version herhjemme, som smager fantastisk og er lidt mere interessant end den almindelige gang boller i karry med hvide ris:

Til ca. 4 personer

Rød karrypasta:

2 rødløg
1 rød chili (eller 2 hvis du tør).
Bunden af en stilk citrongræs
2 tommelfingre ingefær
2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. spidskommen
Saften fra 1 lime
en smule oliven el. kokosolie

Kom det hele i en blender og tryk på knappen!


Kødboller:

800-900gram økologisk hakket svin og kalv
6 forårsløg
3æg
3dl mælk
1 spsk. stødt koriander
1 spsk. løgpulver

Det hele røres sammen til en fars og formes til små boller, som koges i en stor gryde med vand og lidt fond/ boullion. (de skal ikke bulderkoge).


Saucen:

Alt den røde karry pasta
2 dåser kokosmælk
Fiskesauce
1 spsk. palmesukker
10 kaffir blade
Resten af stilken fra citrongræsset
Masser af grøntsager, her: 1/2kg broccoliskud, 1/2kg søde kartofler og 200g sukkerærter

Svits karrypastaen i en varm gryde med lidt olie.
I med kokosmælken, kaffir blade, palmesukker, citrongræs og de store grøntsager, som skal have den længste kogetid. Når grøntsagerne er næsten møre, tilsættes resten af grøntsagerne og ca. halvdelen af kødbollerne. Smag til med salt og fiskesauce. Drys med bønnespirer og hakkede peanuts.

Resten af kødbollerne kan bruges i madpakken eller kommes i fryseren og bruges til en anden ret.

Velbekomme!

2 comments:

  1. Det var da godt nok en lækker ret med mange gode sager i....den må prøves.
    Tak for god inspiration-

    KH bedstemorkaren

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak for kommentaren;o) Ja, det smager fantastisk godt!!!
      Hav en dejlig dag.

      KH Lisbeth

      Delete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!