Friday, October 26, 2012

Verdens bedste brød

I må være vilde med brød, for efter jeg viste jer brødet i indlægget med efterårsbilleder, har mange været ivrige efter at få opskriften!
Selvom det ikke er så moderne at spise brød, så elsker jeg, at få et godt stykke brød engang imellem og det her brød, er virkelig et af de bedste og så er det ovenikøbet meget nemt og enkelt at lave!

Opskriften er Jim Lahey´s  og med en lille smule øvelse, bliver det "Verdens bedste brød"!

Opskrift:

600g mel (Til dette brød har vi brugt Ølandshvede)
450g vand
11g salt
Gær på størrelse med en stor ært 

Opløs gæren i vandet sammen med salt i en stor skål.
Tilsæt melet og rør det rundt i skålen i maks 30 sekunder indtil alt melet er vådt. Det er meget vigtigt ikke at ælte dejen. Melet skal bare være vådt.

Sæt det til hævning med et vådt viskestykke over i minimum 12 timer og maks 18 timer. Vi lader det altid hæve ca. 18 timer herhjemme. 

Brødet skal bages i en stor gryde. Her bruger vi en stor støbejernsgryde med låg. 
Sørg for at gryden er brandvarm, når du kommer dejen i den.

Brødet bages på den højeste temperatur ( her er det ca. 250 grader) i lidt mere end en halv time. Start med låget på og lad det bage i 15 minutter med låg og resten uden. Når der er gået en halv time sådan ca. hopper du hen foran ovnen og holder øje med, hvornår det er smukt og gyldent... Når det er det er brødet færdigt, fuldstændig sprødt og perfekt!


Thursday, October 25, 2012


Jeg har fået så fin hjælp af nogle søde bloggere, så nu er bloggen efterhånden ved, at blive som jeg gerne vil have den. Der er dog stadig en del, der skal arbejdes på. Tekst som hopper lidt rundt og billeder, som er smuttet forkerte steder hen, så jeg arbejder lidt videre, for at få det hele til at se pænt ud.

Der er måske nogle af jer, som vil savne det gamle, men alt nyt kræver tilvænning og jeg trænger til forandring!

Tina har været så sød at hjælpe mig lidt og det samme har Jette. Det er rigtig dejligt med søde og hjælpsomme mennesker!!

Tjek i øvrigt Jettes give away, hvor du kan vinde penge til hendes fine bogstaver. Jeg vil I hvert fald gerne vinde!

Tusinde tak for hjælpen!

Wednesday, October 24, 2012

Jeg arbejder på bloggens udseende (hjælp ønskes!!)...


Over de næste par dage arbejder jeg på bloggens udseende. Det gør, at alt i en periode ser meget mærkeligt og rodet ud!

...og så har jeg brug for hjælp, for der sidder sikkert nogle blogger-kyndige derude...:

1. Jeg vil gerne kunne svare på mine kommentarer, hvordan får jeg den funktion!?

Jeg har også nogle andre problemer, som en med forstand på Blogspot måske kan hjælpe mig med. Jeg giver gerne noget for det. Har du tid til at hjælpe, så send mig en mail:

smilerynker@gmail.com

Tak for forståelsen!!

Saturday, October 20, 2012

Græshoppen...
Der er noget stort og fascinerende ved højspændingsmaster... tænk hvad mennesket har præsteret.

Vores aftentur ved solnedgang fik mig til at tænke på de romaner jeg slugte som teenager. Psykologiske thrillere af forfatteren Barbara Vine. Jeg blev virkelig grebet af hendes romaner og lå på en drømmeseng en hel sommer og læste; "Ind i mørket", "Astas bog", "Ingen nat for lang" og "græshoppen", hvor der så vidt jeg husker, er et par drenge som klatrer op i en højspændingsmast. Den ene dreng dør og den anden lades tilbage med frygtelige samvittighedskvaler, som nådesløst forfølger ham.
Det er så længe siden, jeg har læst den, så jeg husker faktisk ikke rigtig hvad der skete, men hendes romaner er virkelig spændende og jeg har efterhånden læst dem alle sammen. Nu har jeg fået lyst til at begynde forfra!

Oktober...


Thursday, October 18, 2012

Eftermiddagssnack


Skyr rørt med vaniljepulver (uden sukker) og sommerhindbær fra fryseren, drysset med hørfrø og lidt mandelolie. 

Jo jo, anretningen kunne være kønnere, men skidt nu med det...

  OBS: Husk at frosne hindbær skal koges inden brug...

Monday, October 8, 2012

Syr syr syr...

...rigtig mange skønne dukker, men også en hel masse andet, som I snart får at se!

Tuesday, October 2, 2012

Masser af tid...

Selvom der ikke sker så meget på bloggen i øjeblikket, betyder det ikke, at jeg ikke laver noget. Jeg er i gang med en masse dejlige kreative projekter og jeg får syet rigtig mange dukker. Her er den seneste lille dukkepige.

Jeg har opdateret kursuskalenderen og de næste kurser er allerede fuldt bookede.
Det gør mig vanvittig glad, for Martha er nemlig begyndt i børnehave i går, så nu skal jeg for alvor i gang med at lave noget! Jeg tror jo på, at jeg kan leve af min lille virksomhed og det skal jeg lige have resten af verden til også at tro på (læs- min bankrådgiver) og så hjælper det jo gevaldigt med rigtig mange tilmeldinger til mine kurser!

Der kommer til at ske en hel masse i løbet af de næste måneder. Det bliver vidunderligt rent faktisk at have tid, til alt det jeg gerne vil lave og få ført mine idéer ud i livet.