Monday, January 30, 2012

Weekend...Hyggesysler og leg... Og se lige det skønne øko-sengetøj Martha sover i... Sådan et sæt kan du snart vinde. Der er snart 1400 medlemmer på bloggen her og det må fejres!

Sunday, January 29, 2012

At kælke uden sne...

I følge Storm er det intet problem, at tage en tur ned af bakken, selvom sneen på bakken er næsten forsvundet! Hvor der er vilje er der vej (eller en kælke-mulighed).

Friday, January 27, 2012

703...

...Det er antallet af billeder, som ligger på mit kamera i øjeblikket. Når jeg forsøger at lægge dem ind på computeren, får jeg den irriterende besked, som jeg har fået så mage gange før: "Dine billeder kan ikke importeres, der er ingen ledig plads på disken"!
Suk... For én som mig, der tager rigtig mange billeder, er det ved at være en rimelig anstrengende besked. Jeg har slettet og slettet, synes jeg, men plads er der stadig ikke. Måske fordi jeg lægger 200 billeder ind og sletter 100. Jeg har oprettet en konto på Flickr, men det er alt for besværligt at bruge timer på at lægge billeder ind, for så at skulle hive dem tilbage til min computer igen, når de skal bruges. Vi har også en ekstern harddisk. DEN ER FYLDT OP og det er lidt den samme problematik, som med Flickr. Det er bare for besværligt at skulle finde billederne på den eksterne harddisk, når jeg skal bruge dem. Jeg har brug for en holdbar løsning og det har jeg sådan set fundet! Nemlig et NAS-drev. Desværre er det bare dyrt, så jeg skal spare lidt op først! Derfor må I leve med meget få billeder i en periode. Undskyld!

Hvorfor kan man ikke få computere med ubegrænset plads!? Hvordan løser I andre problemet, hvis I da har så "STORE" problemer?

  Sunday, January 22, 2012

  Min lille hjælper...

  Mine børn skal hjælpe mig! Præcis lige som jeg hjælper dem. Jeg vil gerne have, at de ved, at de er vigtige for at familien fungerer og at deres hjælp er en nødvendighed for, at vi alle sammen har det godt. Når jeg kan hente dem tidligt i skolen, er det en kæmpe luksus, men det er også af helt egoistiske grunde, at de bliver hentet senest klokken 15.00 hver dag. Der er de nemlig ikke så trætte, at de ikke orker at deltage og hjælpe til.
  Jeg synes bestemt, at man skal stille krav til sine børn. Det giver dem selvtillid at vide, at de ikke kan undværes og at de er vigtige i det fællesskab, som jeg mener en familie er.

  Martha elsker at hjælpe til. Hun har den alder, hvor hun efterligner alt det, jeg gør. Trangen til at efterligne er stærkest hos barnet i de første tre år og derfor er det bare om at "udnytte" det og lade børnene hjælpe til, for de vil jo gerne, hvis de ellers får lov!

  Nogle gange er det nemmere og hurtigere, at gøre tingene selv og det er som regel det, som får os forældre til at smide ungerne foran tv'et, mens aftensmaden, tøjvasken og rengøringen bliver ordnet med lynets hast. Det kræver bestemt overskud at slukke for fjernsynet og lade børnene deltage, men jeg mener, at det er vigtigt at vise ungerne at alle de huslige ting, ikke bare skal overståes, men faktisk er både hyggelige og rare, når vi er sammen om det...

  Jeg synes idealer er rigtig gode at have! Og nej... Jeg lever ikke altid selv op til dem, men jeg gør mit bedste! 

  Hvad med dig? Hjælper dine børn til? I følge Politiken, er børn et sjældent syn i feks. køkkenet og går glip af både madkultur og vigtig viden om fødevarer.


  Tak for kommentarerne til mit forrige indlæg om mad! Det er virkelige brugbare informationer og jeg håber, at jeg kan starte hele "projekt mad" i begyndelsen af februar!

  Wednesday, January 18, 2012

  Hvor mange penge bruger du på mad?


  Jeg har en lille plan om, at jeg snart (skal lige finpudse det hele), vil vise jer en uges madplan og madbudget hjemme hos os.

  Jeg er nysgerrig og vil spørge jer læsere om, hvor mange penge I bruger på mad om måneden?

  Jeg håber I vil hjælpe. Hvis du svarer, må du meget gerne skrive, hvor mange I er i husstanden og fortælle hvor mange penge I bruger udelukkende til mad på en måned.

  Tak!

  En dejlig pligt...


  I søndags på Marthas fødselsdag gjorde vi rent på børnenes skole. I mange Steinerskoler er det forældrenes (og deres børns) opgave at gøre rent efter tur. De fleste tænker måske, at det er en sur pligt, men det er det ikke! Det er noget af det hyggeligste og børnene elsker det. Vi havde hele skolen for os selv i søndags, børnene legede og viste deres klasseværelser frem og hjalp til med støvsugning og gulvvask. Det er en fin måde at vise respekt for det sted, hvor børnene opholder sig mange timer hver dag og de er super stolte over indsatsen bagefter.

  Monday, January 16, 2012

  Martha 2 år  I går fejrede vi Marthas 2 års fødselsdag og som så mange andre mødre, forstår jeg ikke helt hvor tiden er blevet af. Jeg synes ikke, at det er særlig længe siden, at jeg fødte den lille pige og så er det alligevel som om, at hun altid har været her. I går gik jeg og tænkte lidt på dagen for to år siden, hvor Marthas ankomst kom bag på os alle sammen, på trods af at jeg var gået ti dage over tiden. Vi snakkede det hele igennem, hvilket jeg elsker. Det er så dejligt at huske tilbage på de dejlige stunder og Marthas fødsel var et af de helt store øjeblikke.

  Dagen i går var hyggelig og afslappet. Vi havde ikke købt gaver til hende, for hun har alt, hvad hun har brug for. I stedet havde vi aftalt, at vi alle lavede en lille ting. Jeg havde syet en lille dukke til hende, Storm havde malet et fint billede og Alma havde for flere uger siden filtet en hund. Jannik var den eneste der snød og ikke deltog i hele hjemmelavet-gave-projektet, men han bagte en god kage!

  Storm var pavestolt, da Martha pakkede ud og heldigvis blev hun meget glad og sagde både "ih" og "nøj"!

  Det var en dejlig dag og jeg behøver vel ikke at fortælle, at hun er verdens dejligste unge, for det er hun jo!

  Det har været meget særligt, at gå hjemme med hende i de sidste to år og få lov til at følge alle hendes små og store skridt.

  Saturday, January 7, 2012

  Der er et monster under min seng...

  "Mor" lyder det lettere panisk oppe fra Almas seng.
  "Der er et monster under min seng... Jeg er helt sikker, for jeg kan høre det brumme!"
  Jeg løber hurtigt op af trappen og ind på Almas værelse og siger med rolig stemme, at der ikke findes monstre.
  Mit hjerte banker en lille smule, da jeg bøjer mig ned og kigger under sengen, for tænk nu hvis...
  Jeg bliver mødt af et par rolige gule øjne, som kigger ud på mig...
  Der ligger det store katte-monster og spinder.

  Jeg har i øvrigt lige læst denne artikel, som jeg fandt via denne meget informative blog. Her har vi altid praktiseret samsovning, som jeg har skrevet om tidligere og både Storm og Martha sover hos os, men Alma sover efter eget ønske for det meste alene . 


  Sover dine børn alene eller sammen med dig?

  Friday, January 6, 2012

  Om rynkecreme og nytårsforsæt...

  I det nye år vil jeg:

  Passe bedre på mig selv, spise sundere, gå tidligere i seng og læse klassikere.

  Indtil videre er det ikke gået ret godt med de planer, jeg har lagt for år 2012. Jeg havde en plan om, at jeg ville gå i seng senest kl. 22.30 i hele januar måned. Bare for at prøve hvordan det føles, at få nok søvn.
  Vi har nu d. 6. januar og jeg har endnu ikke prøvet at gå i seng før kl. 24. I forgårds blev den et, fordi jeg lige skulle ordne noget på computeren og se en film færdig. En film, hvor ham den gode, som var blevet kidnappet som barn og var blevet noget indebrændt efter den oplevelse (og vist ikke havde fået den tiltrængte henvisning til en psykolog), endte med at blive slået ihjel for et mord, han ikke havde begået. Den slags film er bare ikke mig. Tale om at spilde sin tid!
  Resultatet af det hele blev, at jeg kun fik fire timers søvn, fordi Martha blev syg om natten og ikke ville sove.

  Mht. at læse klassikere så er det umiddelbart det område, hvor jeg har haft den største succes. Jeg har nemlig læst til side 31 (...side 31 he he he...) i Louis-Ferdinand Céline's "Rejse til nattens ende". Jeg må dog nok indrømme, at der allerede er for meget blod og krig og ondskab i den til mit sarte og følsomme sind, men jeg fortsætter i rask tempo og er måske, hvis jeg er rigtig heldig, færdig med den i år 2013!

  Det med at spise sundere, det vil jeg helt undlade at kommentere.

  Nu er min redning dog kommet. Jeg har nemlig købt rynkecreme og jeg har meget store forventninger til den lille flaske (og den er meget lille, prisen taget i betragtning)...
  Jeg er ikke typen, der nogensinde har troet på cremer og alt det (gas) de lover. Jeg synes det er noget pjat, at bruge en hel masse penge på den slags. Jeg har aldrig smurt mig ind i produkter fra top til tå (det er vist det, de fancy mennesker med forstand på den slags, kalder det)! Jeg har primært brugt noget økologisk olie og synes, at det er godt med det, men 2 år med for lidt søvn (som jeg kan takke Martha og mig selv for), har betydet, at "smilerynkerne" har formeret sig lidt... og det er da vældig charmerende, men jeg vil da gerne blive ved med at være smuk og uimodståelig (bemærk lige min selvtillid i den sætning), så nu har jeg købt den rigtige fiskeolie og den rigtige creme. Jeg kom i et svagt øjeblik forbi en blog, som hyldede en særlig creme og blev pludselig overmandet af en trang til lige netop creme... Det var ikke min skyld... Jeg fralægger mig et hvert ansvar!

  Min kæreste var lige ved at falde ned af stolen, da jeg fortalte, at jeg havde brugt 500kr på det... "HAR DU BRUGT 500kr PÅ FISKEOLIE OG (rynke)-CREME.... Jamen du plejer da ikke at gå op i den slags!"

  Nej... velkommen til den nye (smukkere) Lisbeth (som går rigtig meget op i rynkecremer og den slags, i hvert fald indtil flasken er tom) og år 2012...

  Thursday, January 5, 2012

  Idéer

  For at skabe lidt orden og overskuelighed, har jeg forsøgt at samle nogle af alle de idéer og opskrifter, som jeg har vist på bloggen i tidens løb. Nu kan I se nogle af dem i sidebjælken til højre.
  Husker i nissedøren? Nissen Ib, som bor i vores have? Almas citonmuffins? Mormors hæklede bøjlerog den gode grønne sauce? Nu er det og alt det andet lige til at finde!

  Wednesday, January 4, 2012

  Helligtrekongersaften


  I morgen aften er det Helligtrekongersaften og i vores familie, bliver den aften markeret som en afslutning på julen. I dag har vi lavet lys og vi brænder et af dem i morgen og pakker det sidste julepynt ned i julekassen og sætter den op øverst i skabet. Børnene synes det er hyggeligt, at hjælpe med at gemme pynten væk og sige farvel til nissen, som rejser fra os på den aften. I år lægger nissen et lille brev ved den dør, som den på magisk vis satte op sidste år.

  I år er lysene ikke af bivoks, som de var sidste år, for jeg har gemt alle vores starinlysstumper fra det forløbne år i en dåse, så de kunne bruges igen til nye lys. Jeg synes, at det er rigtig fint at vise børnene, at man kan genbruge og ikke købe nyt.
  Vi hakkede dem i småstykker og sorterede vægerne fra og smeltede stumperne sammen med lidt rød bivoks, så de fik den fineste sart-rosa farve.

  Vi dyppede nogle få lys, men lavede flest lys i glas, for det er hurtigst og mest praktisk, når man har en lille unge, som ikke har en kæmpe stor tålmodighed. De store lys i glas holder rigtig længe og er så fine og hyggelige, synes jeg!

  Hvis du vil lave lys, skal du bruge:

  En høj gryde og en metaldåse

  Lysmasse (Bivoks eller starin)
  Brug evt. dine gamle lysstumper.
  Bland evt. farvet voks i.

  Væge

  Spisepinde el. blomsterpinde.


  Lysmassen kommes i dåsen og smeltes i vandbad.
  Bind væge på pinde og dyp på skift.
  Hæng til tørre på et tørrestativ el. lign.
  Det kræver tålmodighed, for vægen skal kun dyppes én gang og så tørre, så næste væge osv. Bliv ved med at dyppe til du er tilfreds med lysenes størrelse.  Hvis du vil lave lys i glas, skal du binde vægen på en pind og justere længden efter glassets højde. Sæt vægen fast i bunden af glasset med en klat starin og lad det tørre, inden du hælder den varme starin i glasset. Du kan også bruge de små metal vægeholdere, som altid er i bunden af fyrfadslys. Gem dem, når fyrfadslysene er brændt ned. Få vægen klistret fast med lidt starin til metaldimsen og hæld så lysmassen i glasset.


  Vil du se billederne fra sidste år, så se her!