Friday, February 3, 2012

Fuglene kan ikke klare kulden...
På Helligtrekongersdag lavede vi fuglemad. Det er sådan en lille tradition vi har, for på det tidspunkt af året, er det som regel så koldt, at fuglene sætter stor pris på det! Børnene sad i vinduet og ventede, men der kom ikke en eneste fugl og der var nærmest forår i luften! Nu har kulden for alvor sat ind og fuglene spiser lystigt af fuglemaden. De kan nemlig ikke finde mad her i kulden og 25% af de danske småfugle har allerede måttet lade livet!

Så det er bare om at komme af sted og få købt fuglefrø og blande det med svinefedt eller palmin, putte det på grankogler og i æbler og hænge det i træerne. Det er en herlig weekendaktivitet og fuglene bliver glade!

Her er en opskrift på fuglemad:

Smelt 500 g fedtstof i en gryde
Tilsæt ca. 3 dl fuglefrø, 3 dl havregryn og 3 dl solsikkekerner.

Lad det køle til stuetemperatur og put det på koglerne, i halve kokosnødder, æbler el. lignende.

8 comments:

 1. Vi har også fuglemad i hele vores store skovhave. Det er bedst sådan for solsorten sætter sig meget hårdt på foderbrættet og lader ikke rigtigt de andre komme til.

  ReplyDelete
 2. Tak for den gode nemme opskrift, vi ville nemlig også lave lidt fugleguf i weekenden-og tak for en fin og inspirerende blog. God weekend.

  ReplyDelete
 3. Hvor lyder det skønt Marina! Hvor er det I bor henne? Vi bor i et lille rækkehus med en bette have. En dag, når økonomien er til det, vil vi flytte på landet!

  ReplyDelete
 4. Jeg elsker at fodre fugle! De er så hyggelige at kigge på når jeg står ved opvasken...

  ReplyDelete
 5. ... men...
  så længe man bor i byen, eller et andet sted hvor der er andre haver der fodres, er det ikke for fuglenes skyld man skal fodre - dem der dør, de dør... sådan er evolution..
  Tragisk men sandt..
  Så at fodre fugle er lige umiddelbart for menneskenes skyld...

  ReplyDelete
 6. Vi putter det i mælkekartonner, som pigerne har malet, men det er smart den med æblet, hvordan gør du det helt præcist?
  Kh Maria

  ReplyDelete
 7. Vi putter det direkte på koglerne, eller udhuler æblerne en lille smule og kommer det i...

  ReplyDelete
 8. Altså skærer kærnehuset ud. Putter en snor igennem med en pind under og så frøblanding i...

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!