Monday, February 20, 2012


1. Alma klædt ud som mayaindianer. Tøjet er fra Guatemala, hvor vi har boet i en indianerfamilie.
2. Martha leger i sit hjørne.
3. Bagt morgenmad
4. Alma og Martha i udklædning
5. Martha i klovnedragt. Hun havde den på i fem minutter, så blev hun rasende over den!
6. Is på terrassen
7. Janniks hjemmebagte...
8. Dukkedetalje

8 comments:

 1. Hi! I'm Nina, portuguese, living in Oporto, north of Portugal.
  Your blog is amazing, so I'm your new reader.
  I hope you to come to visit me too.
  Hugs
  Nina

  ReplyDelete
 2. Åhh søde Lisbeth
  Hvis jeg skulle komme og fikse din have til foråret, så skulle du helt sikkert tage dig af min to unger i disse dage <3

  Får kun endnu mere ondt i maven over, hvor skidt en mor jeg e,r her midt i ombygningshelved, når jeg ser disse billeder... SUK!
  Knus C

  ReplyDelete
 3. Skønne, skønne billeder. Jeg er vild med den Majadragt. Så smuk. Jeg kan stadigt huske hvordan majabroderierne helt slog bennen væk under maj da jeg første gang så dem i Meksiko/Gutemala for snart mange år siden.

  Jeg har også en lille sjov historie i den forbindelse:

  Jeg kørte en dag i en af de sædvanligt rumlende busser. Med på busen var en masse lokale og en enkelt europæisk udseene mand. Vi snakkede lidt og jeg bemærked godt at de lokale var meget respektfulde over for ham. Pludselig kom vi til en helt perfekt vej, bussen holdt op med at rumle og vi kørte ned mod en lille bitte landsby. Jeg bemærkede det med vejen til manden og han svarede til undseenligt at det var vejen ned til hans landsby. Manden stod af og en dame kom op til mig og gav sig til at fortælle. Det viste sig at manden havde lavet en meget lukrativ forretning af de lokale broderier. Han fik amrikanske designere til at lave nye designs prydet med de lokale broderier og havde så enlige mødre til at broderer. Det hele blev solgt i de fineste butikker i New York. For pengene havde manden ikke alene betalt for vejen til landsbyen, han sørgede også for vand og for en god skole til alle børnene i landsbyen samt selvfølgelig for alle hans ansattes børn. Børnene fik også hjælp til videreuddannelse når de blev store. Enlige mødre bliver ellers behandlet meget ilde, men her var der åbnet en mulighed for at de og deres børn kunne få et godt liv og landsbyen accepterede dem.

  Den historie har jeg varmet mig ved lige siden og nu hvor de fine broderier er kommet på mode og man ser dem flere steder husker jeg ofte på den.

  Hav en dejlig dag.

  ReplyDelete
 4. Det er altid de skønneste, dejligste billeder fuld af inspiration og kreativitet;)

  ReplyDelete
 5. så gode fargar,
  så fine historiar!

  Elisabeth

  ReplyDelete
 6. Vidunderligt afbræk i hverdagen at følge dine kreative indspark, opmuntrende kommentarer, de mere reflekterende, let provokerende og din glæde ved de små tings betydning. Dejlig med en stor portion ærlighed.
  Selvfølgelig også de skønne billeder.

  ReplyDelete
 7. Céline: Læs endelig dine børn af her... De er mere end velkomne;o) Du skal ikke få ondt i maven... Børn skal se alle sider og de har en dejlig mor!

  Marina: Hvilken fantastisk historie. Jeg elsker Guatemala og har et helt særligt forhold til landet. Jeg har helt sikkert været mayaindianer i et tidligere liv;o) En dag vil jeg tilbage, men børnene skal lige noget større. Det er ikke så sikkert et sted at rejse desværre...

  Cat: Tak;o) Det gør mig glad!

  Elisabeth: Tusinde tak for din søde kommentar!

  Ida Pida: Det er bare sådan en kommentar, som gør at jeg elsker at blogge. Min aften blev så god i går på grund af den... Jeg var ellers i ret dårligt humør;o) Tak!

  ReplyDelete
 8. Nina: Thank you so much for your nice comment. Will check your blog;o)

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!