Saturday, December 31, 2011

Godt Nytår!

Jeg håber, at I alle får en fantastisk aften! Her sidder jeg (og ser helt naturlig ud) i min fine 50ér-kjole, som jeg regner med at tage på i aften. Jeg er vild med de gamle smukke kjoler fra 50érne og elsker at klæde mig ud og Nytårsaften er vel en anledning til at være ekstra fin, selvom jeg ikke er bleg for at hente ungerne i skolen i fine kjoler. De kræver at blive brugt!

Hvorfor købe nyt, når man kan få noget så smukt og fint og som har en historie?
Min brudekjole har jeg fundet for længe siden og den er også vintage og noget af det fineste, jeg nogensinde har set!

Nytåret skal fejres sammen med naboen og jeg glæder mig.

Hvad skal du have på i aften og hvordan skal aftenen fejres?

GODT NYTÅR!!

Tuesday, December 27, 2011

Året der gik...

Det er så hyggeligt at sidde og kigge billederne igennem fra året, som er gået.
År 2011 har heldigvis været et roligt år og det havde jeg i høj grad brug for oven på det forrige.
Jeg glæder mig til det nye, som kommer og jeg har nogle mål for mit liv, som jeg gerne vil nå i år 2012.

Det er også lidt med vemod, at jeg træder ind i det nye år, for i januar flytter en af mine bedste veninder til New Zealand og skal blive der i to et halvt år. Jeg kommer til at savne hende så meget. Jeg kan slet ikke holde ud at tænke på, at hun ikke længere er lige i nærheden!

År 2011 har heldigvis budt på nye bekendtskaber og jeg glæder mig over, at have mødt nogle dejlige mennesker i årets løb, som jeg uden tvivl vil se meget mere til i det nye år.

Nu skal årets sidste dage nydes sammen med min lille familie.  Nytåret skal fejres herhjemme sammen med verdens bedste naboer.

Tusinde tak til alle jer, som gør det sjovt at blogge. Tak for dejlige kommentarer, inspiration og søde ord.

Godt Nytår til jer alle!!!

Friday, December 23, 2011

Glædelig jul!

Foto: Nicky Bonne

Dette bliver nok det sidste indlæg inden jul, så jeg vil hermed ønske jer alle en rigtig dejlig juleaften i morgen! Jeg glæder mig så meget.
Man kan ikke andet end at komme i julestemning, når man har tre unger!
Lige om lidt skal juletræet ind og så skal det pyntes. Min kæreste har lavet en ordentlig omgang risengrød til Ris ala manden og i morgen skal gåsen i ovnen.
Jeg glæder mig over alle de børn, som forhåbentlig bliver rigtig glade for de fine dukker, som ligger under træet og så glæder jeg mig til at slappe lidt af i hænderne, for jeg har virkelig slidt i det her i December. Har syet hver eneste aften og er kommet i seng langt over midnat i den sidste uge. Det blev til elleve dukker i December og jeg har både fået hækleskader og vabler, men det er det hele værd!

Thursday, December 22, 2011

Dengang da jeg var lille...Jeg får altid kuldegysninger, når jeg hører denne her sang.

Dengang da jeg var lille...

Kim Larsen minder mig om min far, som ville have fødselsdag i dag, hvis han havde levet. Juletiden får mig til at mindes min barndoms jule. Det er både gode og sørgmodige minder, for dengang da jeg var lille, var verden ikke altid vidunderlig. Det er måske derfor nummeret rører mig så dybt.
I dag savner jeg det, der var engang...

Fem søde små...

Jeg har virkelig knoklet for, at få alle dukker klar til afrejse og jeg er næsten færdig. Over de sidste dage er disse fem søde små rejst hjem til deres nye mødre og fædre. Nu mangler jeg lige de sidste sting på en lille dukkedreng, som bliver hentet senere.

...Og så skal jeg bare lige sy en dukke til Alma, for Almas højeste ønske, er en dukke, "Som mor har syet"!!! Jeg kommer nok til at tage nætterne i brug, men alt for barnet, ik!?

Undskyld billedkvaliteten. Det er bare så pokkers gråt og da jeg afskyr blitz, må I leve med det sådan her...

Wednesday, December 21, 2011

Børn fanger altid de vigtigste ord...

En lille episode, hvor jeg virkelig var i mit pædagogiske hjørne. Episoden viser tydeligt, at børn fanger det aller vigtigste...

"STORM, Du må ikke tænde lysene uden, at der er en voksen... det er skide farligt"
Lille Martha på knap 2 år kommer forbi i det samme og siger glad: ..."SKIDE FARLIGT!"

Da billedet blev taget, havde han fået lov...

Tuesday, December 20, 2011

Tøjindsamling til kvinderne på gaden

En gammel gymnasieveninde har taget et rigtig fint initiativ, som jeg gerne vil hjælpe hende med at skabe opmærksomhed omkring.
Indtil d. 31. Januar indsamler hun tøj til kvinderne, der bruger værestedet "Reden" på Vesterbro. Stedet bliver brugt af prostituerede kvinder og tilbyder dem rådgivning, mad, omsorg, støtte og i akutte tilfælde et sted at sove. Du kan læse mere om Reden her .

Rod lidt i klædeskabet og find alt det frem, som du ikke længere bruger, men som stadig er i pæn stand.  Tøjet skal du aflevere hos Frisør Johansen, Borups Allé 133, 2000 Frederiksberg.
Du kan på facebook finde mere information og evt. kontakte Gunvor, som står for indsamlingen.
 
Billedet er lånt på Redens hjemmeside.

Sunday, December 18, 2011“What day is it?" asked Pooh
"It's today", squeaked Piglet
"My favorite day", said Pooh


A. A. Milne

Friday, December 16, 2011

Tak...

Tak for kommentarerne til indlægget i går om min julekvalme. Det er altid spændende at læse andres tanker, om det jeg skriver. Det får mig altid til at tænke og sætte tingene i perspektiv. Det er også lidt farligt, for når man viser nogle stærke følelser, får man også stærke reaktioner.

Indlægget er ikke skrevet for at dømme andre og er i lige så høj grad henvendt til mig selv. Jeg bruger  for mange penge i julen og jeg bliver overmandet af materialismens lange arm, eller hvad jeg nu skal kalde det og det bryder jeg mig bare ikke om.

Jeg har altid været meget søgende. Jeg har hele mit liv ønsket, at finde ind til kernen og finde det, som giver mig mest mulig glæde. For mig er det ikke, at have en hel masse materielle ting. Det vigtigste for mig, er at være god ved andre. Dele ud af mit overskud, både til mine nærmeste, men også til folk jeg ikke kender. Dermed ikke sagt, at jeg ikke synes, at det er vidunderligt at give mine børn julegaver. Selvfølgelig får de nogle af de ting, som de ønsker sig. Jeg vil bare smadder gerne vise dem, at de ting vi har, ikke er det vigtigste og at det er lige så skønt at give som at modtage.

Min blog er til for at inspirere til nærvær og gode oplevelser og så vil jeg også gerne sælge dukker og jeg vil gerne have, at rigtig mange søde damer deltager i mine kurser, både fordi det er vidunderligt, at dele ud af det jeg kan, men bestemt også fordi det giver min familie smør på brødet og mig mulighed for at blive hjemme hos Martha noget længere. Det er jeg dybt taknemmelig over.

Derfor bliver dette et takke-indlæg. Mens min lille basse sover sødt i klapvognen, vi jeg takke for den fantastiske opbakning, jeg har fået fra alle jer som har læst med i de sidste par år.  Det er så skønt med masser af dukke-bestillinger, søde mails, fyldte kurser og mulighed for at vise mine billeder frem.
Jeg har fået solgt billeder til et par magasiner og til en engelsk forfatter, som udkommer med en bog i New York i sommeren 2012. Jeg har selv fået mulighed for at skrive en bog og jeg er vanvittig taknemmelig over alt hvad denne blog har bragt med sig!

Jeg er virkelig spændt på hvad fremtiden vil bringe!

Tak!

Og så tak for linket Bodil. Jeg vil lige dele det med jer her!

Thursday, December 15, 2011

Jule-kvalme

Her op mod jul får jeg ofte et anfald af jule-kvalme. Det er Ikke fordi, at jeg ikke kan lide jul. Jeg elsker jul og synes, at det er en af de skønneste højtider, men jeg får kvalme af "ha"-kultur, overforbrug og rødglødende dankort. Jeg synes julen handler om så meget andet end at bruge penge og købe gaver i massevis. Der er mange familier, som ikke har ret meget og som ikke, på trods af at vi lever i et velfærdssamfund, kan holde en ordentlig jul og give deres børn en gave.
Jeg får kvalme af lange ønskelister med tonsvis af dyre ønsker. Jeg får kvalme af, hvor meget jeg egentlig selv har!
Det er en af grundende til, at jeg kun har tre ønsker på min egen ønskeliste og rydder ud med hård hånd. Jeg har afleveret bunker af tøj til Blå Kors og jeg har kørt kasser med ting og sager til containerpladsen, for vi har virkelig meget og måske kunne andre få gavn af det, jeg ikke længere har brug for.
Det lyder måske meget politisk korrekt og det er da ikke fordi, at jeg ikke kan lide at få en gave. Der er da ikke noget bedre, end at andre mennesker tænker på mig, men det er også det, jeg synes julen handler om. At vi tænker på hinanden og hjælper hinanden og tænker på andre mennesker end lige netop de nærmeste.
Jeg har en vis følelse af dobbeltmoral, fordi jeg synes min blog bugner af overflod, men jeg er bevidst om ikke at lægge tonsvis af links til forretninger, hvor i læsere kan købe jer fattige i ting og jeg reklamerer kun for det, som jeg kan stå 100% inde for.
Jeg får virkelig mange henvendelser fra firmaer, som har luret hvilken billig og god reklame det giver, at få bloggere til at omtale deres produkter og jeg har sagt nej til rigtig mange, fordi der er rigtig meget, jeg ikke vil gøre reklame for. Jeg vil ikke reklamere for burgerkæder, rejseselskaber, Disney, I-phone-apps osv. osv. Selvom jeg har sagt nej til mange penge, som er rare at have, så vil jeg kunne se mig selv i spejlet og jeg synes det harmonerer dårligt med det budskab, som jeg ellers gerne vil sende ud her på bloggen.

I virkeligheden er min tankegang vist meget moderne, for en naturlig del af finanskrisen er også, at mennesker finder ud af at forbrug ikke er lig med lykke og at man ikke nødvendigvis får større livskvalitet af at have en masse materielle goder. Oplevelser og samvær er langt vigtigere og mit nye favorit udtryk er:

"The more you know the less you need".

I al vores overforbrug bliver vi fattige rent åndeligt. Det er på tide med et oprør!

Sunday, December 11, 2011

Annabel og Clara-FineDisse søde tvillinger blev færdige her i weekenden. De skal ligge under juletræet og glæde tvillingerne Viola og Molly!
Clara-Fine med det lyse hår er blid og til tider lidt genert og Annabel er lidt af en spilop. I dag har de to været på tur i skoven og de fik sig en gyngetur helt op til skyerne. Nu skal de spise æbleskiver og så er det snart sengetid, for de skal være friske til rejsen i morgen.

De søde tøser har hæklede parykker, strikkede cardigans i blød mohair, hæklede sko og fine kjoler med sløjfer. Kjolerne er syet af mit yndlings vintagestof kombineret med økologisk bomuld. Annabel har hæklede ørevarmere og Clara-Fine har strikket t-shirt med krave og hæklede kanter.

Thursday, December 8, 2011

Esther

Her er søde Esther. Hun er på vej til Norge, for at møde alle sine nye venner i den børnehave, som hun skal bo i. Inden hun rejste, var hun dog lige en tur på legepladsen, sammen med Martha og jeg!