Friday, September 30, 2011

På tærsklen til den mørke tid...

I dag blev Skt. Michaels festen fejret i børnehaveklassen og jeg fik lov til, at se hvor fint klassen var pyntet. Det er altid en overraskelse for børnene, så de får ikke lov til at gå ind i klasseværelset, før alle børnene er kommet og festen er klar til at gå i gang.

Mikaelsdag eller Mikkelsdag er d. 29. september. Det er den dag, hvor vi går ind i Michaelstiden. Dagen står for vores indtræden i den mørke tid og ved tærsklen står ærkeenglen Skt. Michael, som hjælper mennesket med at kæmpe mod det onde, som befinder sig i mørket. Børnene får ikke noget at vide om den kamp, men får fortalt historien om Skt. Michael, som hjælper ridder Georg i kampen mod dragen, som symboliserer det onde.

I går aftes på Michaelsdag, åbnede vi en lille pakke, som Storm, havde fået med hjem fra skole om eftermiddagen. I pakken lå et fint stjernelys og et lille eventyr, som jeg læste højt for ham, før han skulle sove. Da han vågnede i morges, var han klar til at tage af sted til skole og blive en ægte Michaelsridder.

Det var en meget stolt dreng, jeg hentede i eftermiddags, men bånd om hovedet, smykke om halsen og sværd i hånden!

Storm havde været med til at lave det fine smykke og alle børnene havde valgt en sten til smykket.

Jeg bliver altid så overvældet over, hvor meget der bliver gjort ud af festerne og hvor stor en betydning det har for børnene. Det er virkelig magisk!

Jeg skrev lidt sidste år om meningen med festen. Det kan du læse her.

Tuesday, September 27, 2011

Hverdagen er spændende...

Det er spændende at lave mad, det er sjovt at tømme opvaskemaskinen, at putte tøj i vaskemaskinen, tage det ud, hænge det op, lægge nyt sengetøj på, støvsuge, feje, rydde op, bage, tørre støv af osv. osv. Det er spændende opgaver, når man er halvandet år. Hverdagen rummer alle de ting, som er vigtige ingredienser i et lille barns liv. Det dejlige ved små børn er, at de ikke har en hel masse forventninger om, at hverdagene skal rumme mere end alle de hverdagsting, som fylder timerne ud.
Jeg kan godt lide at vise mine børn, at de ting er rare og hyggelige sysler og ikke kedelige pligter.
For Martha er det alt andet end kedelige pligter. Hun elsker aller mest, at stå ved siden af mig, når jeg laver mad og skære med knive, der ikke kan skære, at række mig de rene ting fra opvaskemaskinen, så det tager tre gange så lang tid, som hvis jeg tømte den alene og at putte vasketøjet ind i vaskemaskinen. Hverdagen er spændende.

Herlig søndag

Søndagen brugte jeg sammen med otte søde kvinder. Vi syede dukker til de mindste børn og det var en helt vidunderlig dag. Alle blev helt færdige med en sød dukke, selv hende, som havde sin skønne 9 måneder gamle datter med, så det var virkelig en succes! Det er ikke sidste gang, at jeg holder sådan et kursus!

Den 6. November holder jeg som sidste år, en engledag og det kursus er ved at være fyldt, så vent ikke for længe, hvis du vil være med.

Hvis du vil med på et af kurserne, kan du sende mig en mail her. Vil du have mere info om kurserne, kan du kigge her.

Har du lyst til at læse om en anden bloggers oplevelser på denne weekends kursus, så kig forbi Ida´s fine blog Midtimellem.

Friday, September 23, 2011

Selma

Her er endnu et sødt lyshåret dukkebarn. Selma skal fejre fødselsdag for sin nye dukkemor med det fine navn Karla My. Både Selma og Karla My har blå blå øjne og lyst hår, så de passer sammen de to!

Jeg håber at Karla My bliver glad!

Selma har et fint strikket sæt tøj på. Strikkede sko og hue og hæklede blomster i rottehalerne. Desværre var lyset lidt skidt, den formiddag da hun blev helt færdig og skulle rejse, så det blev kun til et enkelt billede af hende.

Om at gøre noget nyt- hver dag


Dalai Lama siger "tag én gang om året et sted hen, hvor du aldrig har været før." Han taler også om, at det er sundt at gøre noget nyt hver dag. Det behøver ikke at være en stor ting, men bare noget nyt.
Hver dag gør jeg ting, som jeg plejer og gør hver eneste dag. Jeg har det rigtig godt med, at gøre de samme ting og jeg synes, at det er vigtigt at gøre dagene forudsigelige for mine børn, men det er vigtigt ikke at gro fast i daglige rutiner, så derfor gør jeg hver dag noget nyt!
Hver aften, når jeg går i seng, tænker jeg over, hvad jeg har gjort, som var nyt.
Det er bare nogle små ting, som at besøge et nyt sted i skoven, lave mad, vi ikke har spist før eller noget helt andet. I går gik vi tur i en jordskok mark, i forgårds besøgte vi en ny og spændende skov, i dag har vi improviseret og lavet om på vores traditionelle æblekageopskrift.
Det kan godt være, at det er små fjollede ting, men livet står aldrig stille, når man tænker, gør nyt og rykker sig...

Thursday, September 22, 2011

Sov godt...

Hver aften før min kæreste og jeg lægger os til at sove, siger han sødt og kærligt til mig "Godnat søde skat, sov nu dejligt"! Han falder selv i søvn i løbet af fem minutter og begynder rimelig hurtigt at små-snorke. Martha ligger ved siden af mig og siger (søde) små lyde, vågner, vil putte hos mor osv. osv...

...og jeg tænker bare... Godnat og sov godt... Det kan han sagtens sige! Hvis han og Martha gad være stille, kunne jeg sove som en engel! Egentlig helt ufatteligt, at jeg kan holde mig oprejst og alligevel have en hel del overskud i løbet af dagen, når jeg i halvandet år ikke har fået en hel nats søvn!

...Men jeg elsker sgu (det må man godt sige, for det er jo ikke længere et bandeord) at ligge der, mellem de to larmende mennesker, som jeg elsker helt ufatteligt højt!

Tuesday, September 20, 2011

Efter skole...


Jeg henter børnene klokken ca. to hver dag. På det tidspunkt er de for det meste meget fyldt op og glade for at komme hjem. Vi tager tit på en lille tur efter skolen. I dag havde Storm en legekammerat med hjem og vi tog en tur ud og plukke blomster og hoppe på halmballer. Martha elsker at kigge på de store børn der leger og tulle rundt og undersøge naturen. Det ender som oftest med, at hun finder en vandpyt eller et godt mudderhul, hvor hun kan dyppe fødderne eller sætte sig i. Det ses på nederste billede...

Freja

I søndags tog børnene og deres søde far på tur til Krogerup avlsgård. Jeg brugte tiden til at sy lille Freja færdig. Freja er en fødselsdagsgave til Karla, som fylder 4 år!
I går rejste hun af sted til sit nye hjem hos sin nye mor. Jeg håber hun vil bringe glæde!

Monday, September 19, 2011

Livet ude...

Weekenden blev brugt ude. Ude i haven! Vi har plukket æbler, lavet bål og hygget os. Æbletiden er over os og vi har lange rækker at "æbleskiver" hængende til tørring på snore i vores bryggers. Den bedste efterårs-snack er nemlig tørrede æbler.
På bålet bagte vi æbler fyldt med smuldredej og chokolade. Lækkert!

Vil du lave tørrede æbleringe?

Fjern æbleskroget og skær æblet ud i tynde skiver,
Træk æblerne på en snor og hæng dem til tørring i et par dage.

De smager rigtig godt og er et hit i madpakken! 

Saturday, September 17, 2011

God weekend...

Her skal vi bare hygge os, på tur i skoven, være sammen med gode venner og slappe af.

Vi glæder os over, at Danmark har fået den første kvindelige statsminister...

Hvad skal du lave i weekenden?

Wednesday, September 14, 2011

Vi har et valg...

I morgen kommer den store dag, som jeg har ventet på rigtig længe. Med spænding og nerver!
Jeg håber inderligt på, at jeg vågner op fredag morgen til et Danmark med en ny rød regering. Jeg er sikker på, at det vil gavne Danmark.

Min blog er ikke politisk og handler primært om det der gør mig glad og det der inspirerer mig og er værdifuldt i mit liv. Mine børn og min familie er det vigtigste for mig, men politik har en stor interesse og jeg kan derfor ikke lade det gå bloggen forbi, at vi står overfor et valg.

Jeg stemmer for fællesskabet, velfærdssamfundet og mine børns fremtid. Det er for mig rødt.

Dansk folkeparti har på de sidste ti år vendt verdens syn på Danmark. Fra at vi engang var et positivt demokrati, til at det danske folk i dag fremstår som lukkede nationalister.
Vi skal behandle hinanden ordentligt. Vi skal stole på hinanden og vi skal passe på dem, der flygter fra lande med krig og ødelæggelse. Vi kan simpelthen ikke være bekendt at lade børn og voksne sidde i lejre i årevis. Jeg har set det indefra og det giver mennesker psykiske mén for livet. Det er ikke i orden! Jeg går ind for en fair og anstændig udlændingepolitik og det får vi ikke, så længe Dansk folkeparti har så meget at skulle have sagt! Derfor stemmer jeg rødt.

Uligheden i Danmark er under den siddende regering steget markant. Det bliver mere og mere vanskeligt for børn i udsatte familier at bryde den sociale arv. Ulighed skaber efter min mening ikke et dynamisk samfund.

Skattelettelser til de rigeste hjælper ikke enlige mødre med trang økonomi, de hjælper ikke studerende med børn, de hjælper ikke mennesker, som er uuddannede, pensionister og mennesker i lavtlønnede jobs. Jeg mener de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs og jeg ønsker større lighed i samfundet! Derfor stemmer jeg rødt!

Der skal fokus på de manglende hænder i vuggestuer og børnehaver. Det er der kimen skal gro, der lærdommen begynder. Det er der indsatsen skal starte!
Som det er nu, er manglen på ressourcer på børnepasningsområdet skræmmende. Du kan se tallene her. Det påvirker vores børn i den grad og vil påvirke deres udvikling på rigtig mange områder.
Kedeligt er også alt den tid pædagogerne og lærere bruger på andet end børnene. De bruger rigtig meget tid på evalueringer, læreplaner osv. Alt hvad der kan måles og vejes synes vigtigere end det væsentlige - at være sammen med børnene.

Jeg er klar over at træerne ikke vokser ind i himlen og at det tager tid at ændre det billede, men der skal handles nu!


Jeg håber på en rød regering og jeg glæder mig til at sætte et stort rødt kryds i morgen for mine børns og fremtidens skyld.

Jeg ønsker dig en god valgdag i morgen, uanset hvilken farve du kan lide!!!

Der ligger links i teksten til artikler, jeg finder interessante. De er markeret med RØDT!

Tuesday, September 13, 2011

Ud i det blå...


Martha og jeg cykler eller går hver dag en lang tur. Hun bliver passet hjemme til hun skal starte i børnehave og det er vigtigt for hende og jeg, at dagen bliver planlagt, så vi får nogle hyggelige oplevelser. I går cyklede vi til Krogerup avlsgård og plukkede blomster. Det er et af de steder, vi aller bedst kan lide at besøge på vores små ture.

Efterårsstemning...


Børnene og jeg synes det er rigtig hyggeligt at bringe årstiderne med inden for. Vi har lidt skiftende udstillinger rundt omkring i huset og børnene finder gerne ting i skoven, som kommer til at ligge og minde om årstiden. I går lavede Alma og jeg et fint lille efterårsbord...

Den lille nisse fik Storm i børnehaven, da han blev fire år. I Steinerbørnehaven er fødselsdagen en ganske særlig dag, hvor fødselsdagsbarnet er i centrum og forældrene bliver inviteret med til festen. Børnene får altid en helt speciel håndlavet gave.