Sunday, July 31, 2011

Sofia

Nu er Sofia helt færdig og klar til at rejse af sted til sin nye mor i Bergen i Norge!
Sofia er i lækker lilla strik og har fin hæklet hue og sko. Huen hæklede jeg uden en opskrift og den blev virkelig fin, så jeg håber, at jeg kan huske, hvordan jeg gjorde.
Alma fik lov til at være model sammen med Sofia, for hendes røde kjole var så fin sammen med Sofias lilla tøj.

Mit yndlingsrum

Thursday, July 28, 2011

Sommerdage


I dag er det præcis et år siden, at min far døde. Min kæreste blev hjemme fra arbejde, så vi kunne lave noget hyggeligt sammen alle sammen og det blev en god dag. Vi tog en tur til Sverige med færgen og vi gik på café og gik tur i øsende regnvejr. Hjem igen med dejlig trætte børn, som fik hurtig pizza og kom glade i seng. Nu sidder jeg her for mig selv. Alle er gået i seng og her er stille. Tænker store og små tanker og mærker, at livet er godt.

Monday, July 25, 2011

Nyt design...

Jeg får ikke syet meget andet end dukker for tiden og det er også skønt. Indimellem er det dog rart at sy noget andet, så det er blevet til denne kjole i et helt nyt design. Jeg håber I kan lide den! Kjolen er som jeg plejer at sy dem, med hæklede lommer i økologisk bomuld. Den er gennemforet og syet i forskelligt 70ér-stof.
Den kan bruges når solen skinner med bare skuldre, men er også fin med en langærmet t-shirt under. Denne er i str. 3-4 år. Den kan købes her og fordi det er den første kjole i dette design, kan du få den til særpris!

Sunday, July 24, 2011

Sommer?
Jeg må indrømme, at jeg blev en lille smule i tvivl om årstiden, da jeg kiggede på termometeret i morges. 13 grader! Det er altså tarveligt i juli måned.
Ud måtte vi alligevel og det er skønt at have naturen lige om hjørnet!

Tusinde tak for kommentarerne til indlægget "Nu". De varmer!

Thursday, July 21, 2011

Nu...

Det var ved denne her tid for et år siden, at min far faldt om og døde af en hjerneblødning.
Jeg ville egentlig lade være med at kigge på kalenderen og spole over dette nu, men jeg ved godt, at det er bedst at være her og mærke det. Det er bare ikke så rart at være her i sorgen og tænke på de dage for et år siden, hvor alt blev anderledes på et øjeblik.
Det er tungt og koldt og jeg forstår ikke, at der er gået et år. Så tæt på og så langt væk på samme tid.

Saturday, July 16, 2011

Ferie i SmålandVi havde en dejlig ferie i Småland i Sverige. Jeg synes, det er så vidunderligt, at man kan køre 2 timer op i Sverige og så være et sted, som er så helt anderledes en hjemme. Naturen er vild og rå og der er meget varmere og mere fugtigt end hjemme.
Vi boede i et lille hus langt ude i skoven. For at komme der til, skulle vi køre af små grusveje, hvor ingen GPS nogensinde ville virke, så det var en lettere udfordring at finde der til.
Hytten lå i nærheden af en gård, som havde marker med heste, som gik og græssede lige uden for huset. På gården boede en pige på Almas alder, som sjovt nok også hed Alma. Børnene fik lov til at ride på hendes pony og de legede fint, selvom de havde lidt svært ved at forstå hinanden.
Vi voksne nød det. Lange aftener uden internet, hvor vi fik snakket, læst og jeg fik strikket og hæklet. Vi arbejder begge to meget om aftenen, så det er rigtig godt for os at koble helt fra og være sammen uden emails, telefon osv.
Der var masser af råvildt og harer, som gik rundt uden for huset om aftenen og det var hyggeligt og sidde på verandaen og følge med. Det er en skøn følelse at være et sted, hvor der er så meget ro. Helt stille var der, kun summen i hundrede forskellige tonearter.
Vi fik sejlet på en sø, børnene fangede en fisk og det var en stor skuffelse, at vi ikke kunne tage den med hjem til Danmark. Vi havde den i en spand, men Storm blev pludselig bange for, at den savnede sin familie, så den måtte tilbage i søen!
Vi fik set elge og fik besøg i bilen af en meget nysgerrig ko, så jeg fik revet Martha ud af autostolen, for den ville have hendes æble og hvem ved om den også ville have hånden med!
Jeg vil bestemt anbefale den slags ferie. Det er så dejligt at være sammen uden forstyrrelser og jeg elsker ro!

Friday, July 15, 2011

Hjerteknuseren...

Storm ved morgenbordet:

"Mor, hvem er egentlig den sejeste her i familien!?"

Mig: (Griner) "Hm, det er helt sikkert mig...!"

Storm: "Ej altså mor, du er jo den smukkeste i familien!!!"

Suk... den dreng ved lige hvordan man gør sin mor blød om hjertet...

Stilhed...


Jeg ved det godt... Her er meget stille i disse dage! Vi holder ferie og dagene går med børn, hygge, ture, leg osv. Aftenerne går med dukke-syning, strik og hæklerier. Jeg har nemlig en hel masse bestillinger, hvilket er så skønt. Jeg elsker de dukkebørn og nyder at være i selskab med dem! Jeg glæder mig faktisk allerede fra jeg står op om morgenen til at kunne gå i gang med at sy på dem! Jeg kigger tit på dem i løbet af dagen og det kribler i fingrene. Hver gang jeg har et lille øjeblik til overs, får jeg lige hæklet lidt eller syet et par sting!

Jeg er i gang med hende her og hun er næsten færdig. Hun skal bare lige have et par små sko. Jeg har hæklet den fineste hue til hende og skoene skal passe til!

Jeg har ikke en gang haft tid til at kigge alle billederne igennem fra vores ferie i Småland, men de kommer snart...

Saturday, July 9, 2011

Eddie


Vi er netop vendt hjem efter en fantastisk ferie i Småland i Sverige. Jeg har selvfølgelig taget en masse billeder på ferien og dem skal I snart få lov at se nogle af.
Først vil jeg vise jer Eddie. Eddie har jeg fået et helt specielt forhold til... Måske fordi han var med os på ferie og fik de sidste sting i de sene aftentimer på verandaen med udsigt til grønne marker og skoven. Jeg hæklede hans små sko, mens børnene fodrede hestene med græs og fik en ridetur på en lille pony.

Eddie er lidt af en bisse og fik både klatret på stengærder og op af skuffer, for han ville have fat i kagerne på køkkenbordet. Martha forsøgte at fortælle ham, at man ikke må klatre i køkkenet.
Han er også en sød og kærlig én, som elsker at lege med sin lille dukke og med trædyr på tæppet i haven. Han er vild med at gå ture i skoven og blive krammet.

I morgen tager jeg afsked med Eddie, for der skal han hjem og holde fødselsdag med sin nye far. Han glæder sig!

Eddie har strikket mohair-cardigan på, bomuldsbukser med skyer, hæklede sko af økologisk plantefarvet uldgarn, hans taske er syet af Graziela-stof og i den sidder hans lille veninde med rødt uldhår i sovepose af uld-filt. Eddie er 49cm lang, har mohair-hår og er stoppet med blød fåreuld (og rigtig meget kærlighed).

Da Storm, som ellers under ingen omstændigheder vil have en dukke, så Eddie, sagde han "Okay mor, du må alligevel gerne sy en dukke til mig!"