Monday, January 24, 2011

NellyJeg har syet en lille ven til Martha. Hun fik dukken til sin fødselsdag og er meget glad for hende, selvom hun bliver udsat for lidt af hvert! Vi kalder hende Nelly, det samme som Martha hedder til mellemnavn.
Jeg lavede hende, så hun ligner Martha med blå øjne og lyst hår ned i panden.
Kroppen er lavet i økologisk frotté og er blød og dejlig at røre ved for en lille et-årig. Hendes bløde arme og ører er lige til at hive og bide i...
Hun er inspireret af Storms elskede Ninse, som er en blød tøjkanin, han elsker overalt på jorden. Han har den ikke mere med i børnehave hver dag (man er vel blevet fem år), men han sover stadig med den hver nat og den er så slidt og laset, at jeg er bange for, at den falder fra hinanden.
Den aller første dukke, jeg lavede i sin tid, var også en dukke med lange ører, Den har Alma leget meget med og den er næsten lige så laset og slidt som Ninse. Måske jeg viser jer den en dag...

Vinderne af fine kjoler
Efter en hel del tælleri er de to heldige nu fundet og vinderne er:

Klejs og Pernille A. Kristensen.

I må begge to gerne sende mig en mail med jeres adresse, så jeg kan sende jer de fine kjoler.

Mange gange tillykke til jer to!

Jeg vil også lige takke alle jer som deltog. Det var jo helt vildt mange! Jeg er meget beæret over interessen. Tak for det!

Martha 1 år

Martha er blevet et år. Jeg forstår ikke helt hvor tiden er blevet af, men sådan er det nok bare, når man har små børn. Tiden flyver og det er bare om at nyde livet! Martha er en glad lille én, lidt af en humørspreder og selv i de sværeste situationer, kan hun få alle til at smile...

Thursday, January 20, 2011

BoligLivFoto: Tia Borgsmidt   Styling: Mette Helena 

I denne måneds nummer af Boligliv er der en artikel om seks bloggere, hvor jeg er en af de seks. Der er en lille artikel om mig og mine tanker om det at blogge og en idé fra mit hjem. Artiklen fylder kun en enkelt side, så jeg ville lige vise jer alt det, der ikke kom med i bladet og give jer muligheden for at læse hele interviewet:

Jeg hedder Lisbeth og er 31 år. Jeg læser til Steinerpædagog, men går lige nu hjemme med min datter Martha. Jeg designer børnetøj, holder forskellige kreative kurser og er ved at skrive en bog. Jeg har 3 dejlige børn.

Hvad blogger du om?

Jeg blogger om mit liv som mor, mit syn på tilværelsen, alt det kreative jeg laver, mine kurser og meget mere.

Hvor tit blogger du?

Jeg blogger nogle gange om ugen (når jeg har noget at blogge om).

Hvor længe har du blogget?

Et par år.

Hvad giver det dig at blogge?

Det giver mig rigtig meget at blogge. Jeg har fået et stort netværk og mange muligheder. Jeg nyder den stille stund, jeg har, når jeg sidder og skriver, redigerer billeder osv. Det er også en dejlig måde, at huske på alle de gode oplevelser jeg har sammen med min familie.

Hvorfor blogger du/ Hvad får dig til at blogge?

Jeg begyndte at blogge, fordi jeg havde lyst til at vise lidt af alle de ting jeg laver, jeg ville inspirere andre. I starten var det ikke ret tit, men efterhånden som der kom flere læsere til og mange skrev til mig, blev det rigtig sjovt. I dag er det at blogge blevet en del af mit arbejde, så nu er det både for sjov og for alvor.

Hvor finder/ henter du inspiration til at blogge?

Jeg henter primært inspirationen i mit eget liv, i mine børns hverdag, i de oplevelser vi har sammen osv.

Hvordan adskiller din blog sig fra andre bloggere?

Måske det, at jeg forsøger at vise et billede af et mere enkelt liv, at det er de små ting der betyder noget og at børn i høj grad har brug for nærvær, kreativitet og gode forbilleder. Jeg forsøger at skrive indlæg som er tankevækkende og ikke kun vise billeder.

Jeg vil rigtig gerne rykke noget hos folk og dræbe nogle af de fordomme, der er imod nogle af de emner der er vigtige for mig, som hjemmefødsler, min interesse for Steiner osv.
Jeg vil gerne få andre til at tænke over, at livet er lige nu og her, ikke i morgen eller i overmorgen og at det ikke nødvendigvis er de materielle ting der gør os lykkelige.

Hvilke bloggere kan du anbefale - danske som udenlandske? Har du selv en yndlingsblog?

Jeg besøger kun ganske få andre blogs. Simpelthen fordi mit liv er så fyldt op af børn og alle de ting jeg forsøger at nå…

Hvis jeg skal nævne én er det Rhythm of the home

Hvor blogger du - i hjemmet, på job, i sengen med laptop på skødet?

Jeg blogger når min datter sover om dagen eller om aftenen, når jeg har lidt ro. Jeg blogger udelukkende, når jeg er alene. Det er hygge-tid for mig.

Hvad får andre til at læse netop din blog?

Jeg har spurgt mine læsere om det og fik nogle fantastiske og rørende svar. Fordi jeg er lidt speciel og anderledes end de fleste, er inspirerende på min egen måde, tager smukke billeder og har en gennemført stil. Fordi jeg viser det der betyder noget og skriver rørende artikler. Det var nogle af de svar jeg fik.


Giv et bud på, hvorfor andre følger med i dit liv og alle dine kreative projekter?

Jeg håber det er fordi, at andre kan bruge mine idéer og bliver inspireret til at lave dejlige og kreative ting med deres børn. Der skal så lidt til for at gøre hverdagen særlig og børn kræver ikke ret meget andet end nærværende forældre for at føle sig særlige og anerkendte.

Hvordan er det at vide, at andre læser med i ens liv?

Jeg føler egentlig ikke at folk læser med i mit liv, for jeg er en meget privat person og det er langt fra hele mit liv, jeg lægger ud på bloggen, selvom jeg ofte tror, at læseren får den fornemmelse og det er nok også det der gør det interessant og får folk til at følge med.

Jeg tænker tit over de billeder, jeg lægger ud af eksempelvis mine børn. De har jo ikke valgt at være en del af projektet, men med tiden er min blog blevet en del af mit arbejde og det at den er personlig og viser en del af mit liv med børn, tror jeg også får folk til at læse med. Jeg synes det er vigtigt, at få det fulde billede af den der sidder og skriver, derfor er den dimension vigtig for mig. Var den der ikke, ville det blive upersonligt og kedeligt.

Hvordan bevarer du balancen mellem det private og det offentlige?

Det falder mig meget naturligt og er egentlig slet ikke noget, jeg tænker over.

Jeg er meget personlig på min blog. Jeg har fortalt om hvordan eksempelvis min fars pludselige død, har påvirket mit og mine børns liv. Jeg har fortalt om mine hjemmefødsler og tanker om et godt børneliv.
Jeg fortæller dog kun ting, som jeg føler hjælper mig selv til at komme videre og det er langt fra alt jeg fortæller.

Har du fået venner og kontakter gennem din blog?

Ja! En mine bedste veninder har jeg lært at kende gennem bloggen. Det er jeg meget taknemmelig over og det er helt sikkert det bedste bloggen har givet mig. Jeg har kun kendt hende et års tid, men føler jeg har kendt hende hele livet.
Jeg har fået flere henvendelser fra fotografer og stylister, som vil lave reportager og et forlag, som vil udgive min bog, så bloggen har bestemt givet mig mange fantastiske muligheder, som jeg ikke ville have fået uden den!

Hvorfor er det så in at blogge?

Jeg tror det handler rigtig meget om to ting: selviscenesættelse og anerkendelse. Vi vil alle sammen gerne anerkendes for noget og at blogge er at vise et ”glansbillede” af os selv. Jeg er meget bevidst om, at hele min identitet ikke skal være det billede, der er af mig på min blog. Jeg er langt mere end det…

Hvordan kan man profilere sig selv og sin virksomhed gennem blogging?

Det er en god måde at holde folk ajourført med de ting der sker. Man kan se udvikling hele tiden.

Din boligidé:


Hvilket boligtip, viser du frem?

Hjemme hos os har vi hver vores egen lille plads med navn. Under navnet er en dåse og i dem kan vi lægge små gaver til hinanden, små breve osv. Der er klemmer på dåserne og børnene har tegnet små tegninger med sure og glade ansigter. Det var noget min datter fandt på, for så kan man altid vise hvilket humør man er i. Det er vores måde at huske hinanden i en travl hverdag. Børnene er rigtig gode til at bruge dem og min er ofte fuld af sten, fjer og blomster fra børnene. De elsker at overraske og gøre mig glad og for dem er det en sjov måde at gøre det på.

Hvad har du gjort?

Ideen er lige til at gøre efter og kan bruges på mange måder, Jeg har klippet vores navne ud af fint gammelt tapet og har klistret navnene fast med tapetklister. Dåserne er helt almindelige kaffedåser, som er pyntet med papir og tapet. Jeg har boret hul i dåserne og skruet dem op på væggen. På dåserne sidder træklemmer, så breve og andet kan sættes fast.

Hvor er materialerne fra?

Kaffedåser fra supermarkedet og tapet købt på internettet.

Tuesday, January 18, 2011

Kolde ører?

Smilerynker´s huer er sat ned. Du kan se dem her!

LillyHer er skønne Lilly. Hun er 45cm høj, fyldt med velduftende fåreuld og godt med kærlighed. Hun er lavet i  bomuldstrikot, har fine mørke krøller, hånd-strikket bomuldskjole, uldsokker og cardigan i uld med knapper. I håret har hun et fint hårspænde med en hæklet blomst.
Tøjet er nemt at tage af og på for en lille pige/ dreng på 4-6 år.

Har du en lille én derhjemme, som ikke kan undvære en Lilly? Lilly har endnu ikke fundet et hjem, så hvis hun må bo hos dig, så send en mail for info og pris.

UPDATE: LILLY HAR FUNDET ET NYT HJEM!

Clara


Ville lige vise dukke-Clara, som jeg lavede til Alma til jul. Alma blev virkelig glad og har sovet med hende hver eneste nat siden juleaften. Jeg fik allernådigst lov til at låne hende med på weekendens dukkekursus, men ellers er Alma ikke meget for at slippe hende.
Hun er i fin strikkjole, strikkede bukser og sokker. Mormor har hæklet den fine hue.

Monday, January 17, 2011

Flid skal der til- Dukkekursus


Træt men glad er jeg efter dette mit sjette dukkekursus. Det var seks meget sirlige damer og der blev håndsyet med fine sting til den helt store guldmedalje. Jeg lærte meget af dette kursus og har måske fået lidt flere bekymringsrynker, men det pynter jo alt sammen og jeg tror de skønne kvinder fik meget med sig hjem, inklusiv de fineste dukker!
Vil du også lære at sy en fin dukke, kan du se her, hvornår du har chancen!

Thursday, January 13, 2011

Et yndlings hjørne


Hvis der er et sted, hvor Martha elsker at stå og pille, så er det i køkkenet, hvor vi har børnenes fine stald fuld af trædyr. Hun står der flere gange om dagen, smider alle dyrene på gulvet, hvorefter jeg samler dem op og legen så starter forfra!

Wednesday, January 12, 2011

Jeg bestemmer selv...
Vi rykker lidt rundt herhjemme, for Storm og Alma skal have hver deres værelse. Jeg kan mærke på Alma, at hun har behov for, at kunne trække sig lidt tilbage og ikke hele tiden have en lillebror, der roder hele værelset til med togbaner og klodser.
Værelserne er slet ikke færdige, men Alma mente bestemt, at hun kunne klare det selv, så hun havde fundet Storms lille værktøjskasse frem i går og var så ellers gået i gang med at slå søm i væggen, sætte plakater op med tape og dekorere med klistermærker. "Jeg vil selv bestemme, for det er jo mit værelse..." var kommentaren til mit nok lidt overraskede ansigtsudtryk....
Jeg måtte lige hjælpe lidt med at få det hele lige, men ellers er det fint for nu. Tanken er nu, at der skal tapetseres eller males bag sengen (hvis jeg får lov).

Storm går ikke så højt op i hvordan hans værelse ser ud. Han synes stort set alt er VILDT flot.
Den uhyggelige og stakkels skildpadde på væggen, er en som hans oldefar har haft med hjem fra en rejse, fra dengang man måtte tage alt muligt med sig hjem fra fjerne lande. Derfor har vi en meget sjov og interessant samling af fund fra hans mange rejser. Skjold og spyd fra en hovedjæger, en hel masse sten og sjove afrikanske figurer, noget der ligner en voodoo-dukke og en figur, som efter sigende skulle gøre den som bærer den under tøjet mere frugtbar (har dog ikke afprøvet den, da vi har rigeligt med børn pt). For en dreng på fem er det virkelig noget der rykker...

Tuesday, January 11, 2011

Giveaway- Vind skønne unika-kjoler (LUKKET)

Nu har 2 heldige muligheden for at vinde en rigtig fin kjole. Dem der vinder kan vælge en kjole mellem størrelserne 6 mdr.-7 år. Kjolerne bliver syet, når vinderne er fundet, så de to der vinder får en helt unik kjole syet til lige netop deres pige.

Alt du skal gøre for at vinde er, at fortælle mig hvilken størrelse kjolen skal være, hvis du vinder og så skal du fortælle hvilken en af Smilerynker.dk's kjoler, du synes bedst om!

Du får et lod for kommentar herunder.

2 lodder for kommentar og hvis du er fast følger af min blog.

3 lodder for kommentar, fast følger og hvis du linker til konkurrencen på din blog el. facebookprofil.

De to vindere bliver fundet mandag d. 24. Januar.

Udendørs glæder...

Selvom det er så koldt derude, at man indimellem helst vil blive inde i sofaen under et varmt tæppe, så er der alligevel mange ting at lave udendørs.
Hyggelige historier ved bålet efter en god kælketur, er noget mine børn elsker...
...Og et bål som dette, kan man vist have i stort set alle haver!

Monday, January 10, 2011

Nye smilerynker...
Endelig er der nye skønne unika-sager at finde lige her! Min mor og jeg er gået sammen om at skabe smukt unika til både børn og voksne. Vi er i fuld gang med at sy, strikke og hækle og der kommer meget mere til salg i den kommende tid.
Min mor har strikket lækre trøjer, og jeg har syet skønne kjoler i økologisk bomuld kombineret med fint 70ér sengetøj. Vores plan er, at tøjet fra Smilerynker.dk udelukkende skal være lavet i økologiske tekstiler og genbrugsmaterialer.
Du finder det fine tøj hos Milledille.dk

Lys i vintermørket
Lige før helligtrekongersaften laver vi lys. Helligtrekongerslys og fødselsdagslys til det nye år. Det er en virkelig hyggelig og meditativ beskæftigelse, for det tager lang tid og jeg føler mig altid lidt som Emil fra Lønnebergs mor Alma, når jeg står og dypper lysene. Havde jeg dog bare en Line til at ordene vasketøj og rydde op imens, så ville jeg være glad!

Børnene synes det er rigtig hyggeligt. De går til og fra og laver deres egne lys.
De elsker den skønne duft af bivoks, som spreder sig i hele huset og så er der ikke noget så skønt og fint, som de lidt tilfældige lys, som er helt hjemmelavede. Det er noget andet end at købe dem og børnene synes det er helt særligt, når de bliver taget frem i løbet af året.

Det er virkelig nemt at lave lys. Alt man skal bruge er starin (man kan evt. samle stumper fra de nedbrændte lys og tage vægestykerne fra, men der skal bruges virkelig mange, så det kan tage noget tid med den indsamling). Man kan også bruge bivoks, som kan købes i store blokke.

Væge kan købes i metermål og så binder man vægen på pinde (vi brugte grillpinde i træ, men man kan også finde grene ude og bruge dem.)

Så skal man bruge en stor gryde, som man ikke er glad for, for det sviner en del og gryden er svær at gøre ren igen. Vi bruger en dåse, som vi sætter ned i en stor gryde i vandbad, for på den måde, er det nemt at holde temperaturen og sørge for, at massen ikke bliver for varm. Dåsen bliver gemt år efter år, for eventuelle rester kan sagtens bruges igen.

Alle pindene med vægerne hænger vi på vores metal-tørrestativ, som vi normalt bruger til tøj. Så er det bare at gå i gang. Man dypper en gang hurtigt i den smeltede starin el. bivoks. Kun en gang og så tørre på stativet. Lader man vægen blive for længe i den varme starin, ryger det hele af vægen igen og man må begynde forfra... Lysene skal dyppes mange gange for at nå den rette tykkelse, men det er hele sliddet værd...

Min kæreste griner af mig, fordi jeg er så glad for nogle lys... Han kalder mig den lækre nørd. Men det er vel ok, at være en lækker nørd. Jeg kan godt lide det!

Sunday, January 9, 2011

Et år er gået...


År 2010 har på mange måder været et af de mest begivenhedsrige år for mig. Jeg fødte lille Martha i januar ved en meget hurtig hjemmefødsel. Der kom godt gang i mine kurser og min far døde i juli og blev begravet i begyndelsen af august. Året har været godt og skidt. Jeg elsker min lille Martha overalt på jorden. Hun er så glad en lille pige og helt særlig.
At min far faldt om og døde en uge senere, har påvirket mit år og mit liv i det hele taget. Det at miste en man elsker, er noget af det sværeste. Man tror, at dem man elsker lever for evigt og det er et chok at finde ud af, at de ikke gør det. Døden kan komme fra det ene øjeblik til det andet og man forstår det ikke!
Jeg savner ham ufattelig meget.
Jeg har heldigvis haft gode mennesker omkring mig, som har forstået, at det er svært at række ud, når overskuddet ikke er der og når sorgen fylder. Desværre er jeg også blevet skuffet over mennesker, som jeg troede ville være der, men som ikke magtede det. Det er gået op for mig, at mange mennesker er virkelig berøringsangste, hvad angår døden.
Julen var hård og komme igennem. Min fars fødselsdag lige før jul og juleaften, hvor der var en tom stol.

Det var dog også en dejlig juletid, hvor vi for første gang holdt vores egen juleaften hjemme og startede vores egne traditioner. Det var rart.

Det var børnenes jul og de var glade.
Min kæreste har arbejdet rigtig meget i år 2010, så det var dejligt, at have en lang ferie sammen. Jeg nød den så meget, at jeg glemte alt om at blogge og da jeg efter ferien, ville sætte mig til computeren, anede jeg ikke hvad jeg skulle blogge om. Derfor blev pausen meget længere end ventet!

Jeg tror, jeg har været mere stresset end jeg anede. At have en lille baby, amme, få for lidt søvn, holde kurser og sy sy sy... kræver meget energi.
Nu er jeg ladet op og glæder mig til et nyt år, som jeg har store forhåbninger til, for der skal ske så meget spændende!

Jeg vil sige tak for året der er gået. Tak fordi I har fulgt med, har kommenteret og givet mig gode støttende ord i svære tider. Jeg er så glad for, at I vil læse med!