Thursday, September 8, 2011

Skolearbejde...


I Steinerskolen laver børnene deres egne bøger og i undervisningen er der stor vægt på det kreative og musiske, da man tror på, at det også gavner de boglige kompetencer hos børnene. 

Her er lidt af Almas skolearbejde fra første klasse.

7 comments:

 1. Fordi børn skal undervises som hele mennesker :) - Det er så smukt! Glæder mig til det bliver Alberte og Sylvesters tur, synes de er så heldige, at de skal få lov at gå i Steiner skole ;)

  Tak for din dejlige blog...

  ReplyDelete
 2. Kære Smilerynke

  Øv havde lige skrevet en laaang kommentar, men den ville ikke udgive det.

  Jeg har set en fin, fin blå 6-8 kants lampe i din vindueskarm i et tidligere indlæg. Hvordan laver man dem, eller hvor køber man dem?

  Tak for en skøn blog!

  Hilsner fra Mie, som er gammel Steiner elev :-), Steiner-Mor og Steiner-pædagog ;-)

  ReplyDelete
 3. Ja, det er bare den fineste tankegang;o) Mine børn er rigtig glade for at gå der!

  Tak for din kommentar Anne-Sophie:o)

  ReplyDelete
 4. Mie: Jeg ser lige om jeg kan lave sådan en gør det selv guide snart! Ellers må du sende mig en mail, så jeg kan sende dig en opskrift...

  Kh og tak for kommentar!!!

  ReplyDelete
 5. Eeej hvor er du sød!

  Jeg venter i spænding, det ene eller det andet sted -det er længe siden jeg har set så smuk en papirslampe.

  mieras8@hotmail.com

  Og tak for inspiration til morgen-komplet-plot!

  Vores morgner er ofte en masse "skynden-sig" og irritation over hvorfor manden er SÅ langsom om omvendt -hvor har jeg dog så travlt! ;-) OG så er jeg ovenikøbet familieterapeut -host..host! :-/

  dejlig lørdag til dig.

  Kh Mie

  ReplyDelete
 6. Vi har jo netop nu for første gang stiftet bekendskab med hvordan det er i Steiner skolen. Intil nu har vi jo kun haft steinerbørnehavebørn :-)
  Jeg er fuldstændig vild med at alt deres hjemmearbejde har det kreative som omdrejningspunkt.
  Rasmus ELSKER at lave lektier! Idag har han malet et fint billede med bogstavet "i" integreret i det. De skulle lave et billede af et cirkus med et telt og en cirkusdirektør der hed Igor. Fantastisk måde at lære på og helt udenfor boksen.
  Ville sådan ønske jeg selv havde gået i Steinerskole som barn, og er hver dag lykkelig for at jeg har valgt det for mine børn.

  Hold da i øvrigt på, hvor Alma tegnede en del bedre som førsteklasseselev end Rasmus gør. Haha :-)
  Men så længe han kan lide det, så er det jo hovedsagen.

  Kh Ulla.

  ReplyDelete
 7. Ja, Ulla! Jeg er sikker på at det er en kæmpe gave de får med sig i livet. Jeg ville også ønske, at jeg havde gået i Steinerskole, men nu har jeg læst på seminariet og føler, at jeg har fået en masse viden den vej. Jeg er virkelig grebet af Steiner og har læst en hel masse af hans bøger, som er umulige at læse:o)

  Alma er jo en pige og laver ikke andet end at hækle, strikke, sy og tegne:o)
  Det er en virkelig god måde at lære på. Det sætter sig meget bedre fast, når man tegner det, føler det, mærker det osv...

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!