Saturday, July 16, 2011

Ferie i SmålandVi havde en dejlig ferie i Småland i Sverige. Jeg synes, det er så vidunderligt, at man kan køre 2 timer op i Sverige og så være et sted, som er så helt anderledes en hjemme. Naturen er vild og rå og der er meget varmere og mere fugtigt end hjemme.
Vi boede i et lille hus langt ude i skoven. For at komme der til, skulle vi køre af små grusveje, hvor ingen GPS nogensinde ville virke, så det var en lettere udfordring at finde der til.
Hytten lå i nærheden af en gård, som havde marker med heste, som gik og græssede lige uden for huset. På gården boede en pige på Almas alder, som sjovt nok også hed Alma. Børnene fik lov til at ride på hendes pony og de legede fint, selvom de havde lidt svært ved at forstå hinanden.
Vi voksne nød det. Lange aftener uden internet, hvor vi fik snakket, læst og jeg fik strikket og hæklet. Vi arbejder begge to meget om aftenen, så det er rigtig godt for os at koble helt fra og være sammen uden emails, telefon osv.
Der var masser af råvildt og harer, som gik rundt uden for huset om aftenen og det var hyggeligt og sidde på verandaen og følge med. Det er en skøn følelse at være et sted, hvor der er så meget ro. Helt stille var der, kun summen i hundrede forskellige tonearter.
Vi fik sejlet på en sø, børnene fangede en fisk og det var en stor skuffelse, at vi ikke kunne tage den med hjem til Danmark. Vi havde den i en spand, men Storm blev pludselig bange for, at den savnede sin familie, så den måtte tilbage i søen!
Vi fik set elge og fik besøg i bilen af en meget nysgerrig ko, så jeg fik revet Martha ud af autostolen, for den ville have hendes æble og hvem ved om den også ville have hånden med!
Jeg vil bestemt anbefale den slags ferie. Det er så dejligt at være sammen uden forstyrrelser og jeg elsker ro!

16 comments:

 1. Småland er intet mindre end fantastisk! Vi var der sidste år og var i Sjöbo i år.
  Hvilken by boede I ved?

  ReplyDelete
 2. I nærheden af Osby, hvis det sier dig noget? Der er dejligt!

  ReplyDelete
 3. Det ser godt nok frygtelig hyggeligt ud! Bliver helt jaloux :)

  ReplyDelete
 4. Jeg bliver også helt misundelig.. Sikke skønt der ser ud! Dejlige billeder :-)
  Kh Stine

  ReplyDelete
 5. Kære Lisbeth.
  Hvor ser det bare deeeeejligt ud!!! Vi er selv på vej og vil glæde os til roen og fordybelsen og bare at være (sammen)... Det ser ud som om at I har været i en dyre-park af en art -kan du huske hvad den hedder? Skønne billeder!!! Skøn familie :-) Kh. Anne

  ReplyDelete
 6. beautiful! a holiday of treasured memories. x lou x

  ReplyDelete
 7. Det ser rigtig hyggeligt ud.

  ReplyDelete
 8. Totalt gode skud du har fået i kassen :-).

  Og fantastisk regnvejrsbillede.
  GODT der ikke var stød i det der hegn.

  Knus

  ReplyDelete
 9. Fantastiskt vackra bilder! Ha en fortsatt bra sommar.
  mvh/ Teres

  ReplyDelete
 10. sikke dejlige billeder...hyggeligt med alle dyrene. og stilheden, ikke mindst.

  ReplyDelete
 11. Hvor ser det bare skønt ud! Og lækre billeder du har taget. Det med koen er for fedt! :-)

  Kh. Tine - detbedstejegved.blogspot.com

  ReplyDelete
 12. Dejlige billeder - skal selv til småland lige om lidt - her er heller ikke netforbindelse - fjernsyn eller noget- elsker også RO - Glæder mig

  ReplyDelete
 13. hvor skønt!! Vi skal selv til Halland på sommerferie og jeg glæder mig helt vildt!!! Dejlige, smukke billeder og børn :D

  ReplyDelete
 14. Skønne billeder - ligner jo noget taget lige ud af en Astrid Lindgren-fortælling

  ReplyDelete
 15. beautiful photo's and lovely memories....

  ReplyDelete
 16. Virkelig skønne billeder! :)

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!