Sunday, July 25, 2010

Farvel for en stund...

Denne tid er den sværeste i mit liv. I torsdags blev min far ramt af en hjerneblødning. Min mor fandt ham på gulvet om morgenen og ringede 112 og til os. Han var ved bevidsthed, men kunne ikke tale eller bevæge sig. Han blev kørt til Hillerød hospital, hvor vi kort havde kontakt med ham. Jeg så ham ind i øjnene og han prøvede at smile. Ved middagstid var han bevidstløs og han blev akut flyttet til Glostrup hospital og blev opereret om eftermiddagen. Operationen gik ikke godt og lægerne mente ikke, at han ville overleve. I fredags var blødningen tilbage.
Nu venter vi i uvished. Han lever stadig og er stabil, som de siger. Han trækker vejret med lidt støtte fra en respirator, men oddsene er imod os.
Det er helt uvirkeligt. Hvordan kan dem man elsker blive taget fra en på et splitsekund? I tirsdags var hele familien samlet og vi hyggede os... Nu ligger han der i en hospitalsseng og vi fik ikke et forvarsel. Det gør så ondt så ondt!
Jeg fik aldrig sagt alt det, jeg gerne ville og vidste slet ikke hvor meget han egentlig betyder!
Nu er det for sent.
Han er for ung til at dø og skulle have lov til at se sine børnebørn vokse op. Det er så pokkers uretfærdigt!
Jeg ved godt, at jeg en dag smiler igen og glæder mig over livet, men lige nu er alt sort.

Sunday, July 18, 2010

Gratis glæder...
... Eller næsten gratis... Det eneste, man behøver for at have den dejligste dag med børnene er, at pakke en madkurv og finde et skønt sted at sprede tæppet ud! Jeg elsker skovture. Der er både plads til voksen-snak, thermokande-kaffe (UDEN SUKKER!) og læsning, mens børnene løber og leger. Jeg plejer at fortælle børnene en historie om nisserne i skoven, om gamle dage, eller om hvad jeg nu ellers kan finde på. For tiden elsker de, at høre historier om den gang jeg var barn (i følge Storm og Alma var det i gamle dage)! Børnene nyder det og det er så dejligt, at der ikke skal mere til, for at give dem en god dag!

Saturday, July 17, 2010

Tøsedag i retrotapet-himlen!


I torsdags var min dejlige veninde Mirjam og jeg (og lille Martha selvfølgelig) i København og besøge Retro villas værksted. Mirjam og jeg har lært hinanden at kende på et af mine dukkekurser og vi har det bare så skønt sammen. Det er så rart at kende én, som er lige så glad for farver, retrotapet og fint stof som jeg selv er!
Det var en rigtig dejlig dag... og søger man tapet er det da helt sikkert stedet!
Mette Helena som er indehaveren af Retro Villa kommer og besøger mig i august, hvor hun skal lave en boligreportage fra mit hjem og tage billeder til en artikel til Boligliv om forskellige danske bloggere, hvor jeg altså er én af dem... Ih, hvor jeg glæder mig!!!

Thursday, July 15, 2010

Ik´flere billeder mor!!

Jeg er ret skøn på billeder...

Nu er jeg endnu mere skøn...

Er du snart færdig mor!??

Nu gider jeg virkelig ikke mere...

Tuesday, July 13, 2010

Blomster på mange måder...

På postkort, på stof, på knapper, i haven, på tapetet, på bakker... sprogblomster... Strækker sig mod solen... Jeg elsker blomster!

Monday, July 12, 2010

Min lille filosof


Storm: "Oldefar... når man dør, kommer man først ned i jorden og så bagefter op i luften... men hvordan kommer man egentlig op af jorden og op i luften!??".

Oldefar: "Jeg ved det ikke, for ingen af dem der er kommet op i himlen er kommet tilbage for at fortælle mig det!"

Storm: "Når dig og oldemor dør, kommer I så op i luften!??"

Oldefar: "Ja, måske... eller også kommer vi der ned (peger ned)...!"

Storm: "Jeg tror I kommer derop (peger op)!"... "Men oldefar... Hvem begraver egentlig ham der begraver alle menneskene på kirkegården!??"

...og sådan fortsætter samtalen...

Friday, July 9, 2010

Tanker om mad

Hver måneds begyndelse er lidt som er det min fødselsdag, dog med gaver jeg selv har købt, men det betyder jo heller ikke noget, for hvem ved bedre end jeg, hvad det egentlig er jeg ønsker mig!
Der kommer den store pakke, med alt det lækre økologiske og biodynamiske mad, som vi skal spise i løbet af en hel måned. Der er alt det mel vi skal bage af, bønner, linser, hirse, gryn, konserves, nødder, tørrede frugter, chokolade, lækre juicer osv. osv.
Jeg elsker den dag hvor pakken kommer. Det er så hyggeligt at pakke ud, putte i skabe, fylde patentglassene med nye rationer og smage lidt af alt det gode.
Der er store fordele ved at handle på den måde. Det er nemt at få varerne bragt til døren og man lader sig ikke friste af supermarkedets evindelige tilbud. Jeg tror på, at det også har store økonomiske fordele, for vi køber kun det vi ved vi skal bruge og kommer ikke til at hive en masse unødvendige varer ned fra hylderne. De fleste netbutikker med dagligvarer tilbyder også gratis levering, når man handler over et bestemt beløb og når man har en rimelig planlagt madplan for en hel måned, når man hurtigt det beløb.
Vi er en travl børnefamilie. Min kæreste arbejder mange timer om ugen og jeg står derfor for mange af indkøbene. Samtidig har jeg børn der skal hentes, bringes osv. osv. Så skulle jeg også handle flere gange om ugen, ville jeg bruge rigtig meget tid på det og det er bestemt ikke noget jeg har lyst til. Der er da heller ikke noget værre end at stå med tre trætte unger i Irma, som vil have kanelgifler, vingummi osv. osv. Det kender vi nok alle sammen..!

Det kommer nemt til at lyde rigtig hippie-agtigt, når man taler om økologi og biodynamik.... Som om man aldrig synder og kun spiser helt rigtigt, men sådan er det ikke helt!
Jeg er ikke altid lige sund (jeg vil rigtig gerne være det... og derfor har jeg givet mig selv en udfordring, som jeg vender tilbage til).
Jeg vil gerne give mine børn sund kost og når jeg handler, handler jeg med hjertet og følelserne og det er derfor, jeg ikke kan få mig selv til at købe mad, som jeg ikke føler, jeg rent etisk kan stå inde for. Jeg kan ikke købe æg fra høns der har levet under de mest kummerlige forhold og jeg kan ikke købe grøntsager der er sprøjtet med alverdens mystiske præparater. Måske er der ikke voldsomt mange undersøgelser og statistikker der understøtter, at det virkelig gør en forskel at spise økologisk, men det er for mig ligegyldigt, for jeg tænker på miljøet og på min egen indre følelse og det er nok for mig.

Jeg er helt klar over, at ikke alle har de samme muligheder som jeg. Ikke alle mennesker har råd til at vælge. Der er alt for mange mennesker, som ikke har råd til at give deres børn en sund kost og det er bestemt ikke rimeligt! Derfor har jeg altid interesseret mig meget for politik og stemt på det parti, som jeg føler ønsker at gøre en forskel på lige netop de områder der er vigtigst for mig.

Når det er sagt, så synes jeg, at vi der HAR mulighederne for at vælge, er alt for sparsommelige hvad mad angår. Maden er det aller vigtigste for, at vi har et godt og sundt liv , men danskerne sparer. Jeg læste et sted at danskerne bruger færre penge på mad sammenlignet med ti andre vesteuropæiske lande. En spanier bruger dobbelt så mange penge på mad om måneden i forhold til en dansker. Det synes jeg er tankevækkende. Det er som om vi i Danmark prioriterer andre ting meget højere end sunde vaner. Det er som om det er vigtigere, at vise alt det materielle vi har frem til andre…
Det handler for mig om at prioritere og her hjemme bliver vores kost prioriteret højt. Det meste mad vi spiser er økologisk og vi lægger et fast madbudget hver måned. Da vi begge var studerende spiste vi på samme måde og det kan lade sig gøre at spise økologisk selv på et meget stramt budget.

Og så tilbage til min egen lille udfordring. På trods af at jeg har skabe fulde af sunde varer, så har jeg én last...
Og det er som så mange andre, at jeg spiser alt for meget sukker. Jeg elsker kager. Jeg elsker slik. Jeg drikker hver morgen en stor kop kaffe med masser af sukker i... Jeg er en sukkergris!!! Men nu skal det være slut...
I dag er det min fjerde dag uden sukker. Jeg har det lidt underligt. Jeg føler mig tom inden i og mit humør har været temmelig svingende. Dem omkring mig vil nok også sige, at jeg har været lidt svær at være sammen med! Men jeg er ved godt mod... endnu!
Jeg har besluttet mig for at sommerferien (indtil videre) skal være sukkerfri… Ingen store is til mig, ingen kager og ingen slik… Lyder det kedeligt!? I stedet vil jeg spise masser af frisk frugt og bær, lave lækre smooties, spise tørrede frugter og masser af nødder.
Jeg ved, at jeg nok skal klare det, for når jeg sætter mig noget for, plejer jeg at gennemføre det!

Hvad med dig?? Hvordan spiser du? Er du en sukkergris? Udfordrer du dig selv?


Her er en lille liste med links til lækre forretninger:

Helsebasen.dk,
Gårdbutikkendirekte.dk,
Årstiderne,
Kernesundfamilieshop.dk,
Mineslund.dk

Thursday, July 8, 2010

I blomst


Nyder smukke varme dage i mormors have. I dag var fire generationer samlet. Min bedstemor på 87 år, som løber omkring, luger i haven, spiller fodbold med ungerne og strikker så pindene bliver slidt op! Min mor som er den aller bedste mormor for mine kære små og mit helt store kreative forbillede... Mig selv og så alle børnene... Glade og med solbrændte ansigter. Jeg elsker sommer!

Monday, July 5, 2010

Vinderne!!!

Først og fremmest vil jeg sige tusinde tak til alle som har deltaget i min give away!
Aller helst ville jeg give gaver til jer alle sammen, for jeg er bare så glad og taknemmelig over, at så mange vil følge med!

Nu er de heldige tre vindere fundet med hjælp fra random.org. Det har været lidt af et tællearbejde, som gav rimelig meget sved på panden, for der måtte tælles om mange mange gange...

Men her er de så endelig de heldige vindere:

Vinderen af kjolen er: Maria (Hyldemors have)... Tillykke!!!

Og dukke-vinderne er:

Maria (Miss Fryd) og Céline. Tillykke til jer to!!

I må alle tre gerne sende mig en mail med adresser.  I to som skal have fine dukker må endelig tænke på hvem der skal have dem (hvis de ikke er til jer selv), for som jeg altid skriver, så er det noget så dejligt at få et dukke-barn der ligner en selv en lille smule!

Husk...

I dag efter kl. 16.00 trækker jeg vinderen af min give away. Du kan stadig nå at være med lige her!

Saturday, July 3, 2010

Haveidyl


Skidt med at man har gylp ned af sparkedragten og haven er fuld af ukrudt, når man kan ligge der og se billed-skøn ud, omgivet af blomstrede puder og grønne træer...