Tuesday, November 16, 2010

Rudolf Steiner skolen i DanmarkEn film for de nysgerrige om Rudolf Steiner skoler i Danmark.

11 comments:

 1. Vildt god film, Lisbeth.
  "En skole er ikke en fabrik. En skole er et sted hvor børn skal leve". Godt sagt!

  ReplyDelete
 2. Ja... Jeg synes også filmen giver et rigtig fint billede af Steinerskolen!

  Sender dig lige en mail meget snart, så vi lige kan få snakket om dukkeprojektet;o)

  ReplyDelete
 3. Det lyder bare super :-)

  ReplyDelete
 4. Det var en stor fornøjelse at snuse til Steiner skolen...jeg synes det lyder som en rigtig rummelig skole med masser af plads til individualitet, kretiv tænkning/læring...det tiltrækker mig i højeste grad. Lisbeth hvordan er det så, hvis man har brug for at komme ind på en uddannelse efter Steiner? Kan man det umiddelbart uden en afgangseksamen eller svarer årsopgaven til folkeskolens afgangsbevis? Jeg er blot nysgerrig:)

  ReplyDelete
 5. Fantastisk lille film. Og jeg er glad for, at du valgte en film med et lille kritisk blik på skolen også. Det giver, for mig, et mere reelt billede end kun at skulle male med den lyserøde farve :).

  Jeg har altid været draget af hele Steiner verdenen og troede engang at mine børn skulle gå i Steiner institutioner. Meget skete sidenhen så de kom i helt almindelige institutioner. Men dem har vi nu også været glade for.

  Det er synd, at dem der er lidt anderledes altid skal være underlagt myter og usandheder. Jeg husker f.eks. engang jeg fik fortalt en historie om en der kom til eksamen på en almindelig skole (måske et gymnasium. Husker ikke den nærmere årsag, det er også ligemeget for historien). Men det var en fysikeksamen. Denne elev havde efter sigende gået på Steiner skole og de havde ikke brugt det periodiske system som resten af verdenen brugte og eleven dumpede derfor sin eksamen.
  Uden at søge yderligere information om rigtigheden af denne historie lagde det en dæmper på min begejstring for Steinerpædagogikken (som jeg i øvrigt stadig ikke ved særligt meget om, men lærer om bl.a. via din fantastiske blog).
  Hele denne lange historie er egentlig for at nå frem til den pointe at jeg er glad for at du deler din passion med os.
  Jeg er sikker på at der desværre sidder andre derude men deres usande historier om de "skæve" steinerfolk. Og jeg er sikker på at dine fortællinger kan rette nogle af disse usande historier ind.

  Tak for historierne.

  Knus,
  Synne - også en skævert, og glad for det ;).

  ReplyDelete
 6. ... så sidder jeg her og siger øv! Øv over at der ikke er nogen Steiner skoler i nærheden af hvor vi bor... øv igen.
  Rigtig fin film.
  Kh Stine.

  ReplyDelete
 7. Dejligt at se sin gamle skole som baggrund i filmen...og nogle af de gamle lærere og kammerater.
  Tak fordi du linker.
  Filmen er rigtig fin og giver et fint billedeaf hvordan det er at gå på Steiner Skole i virkelighedens verden.

  God dag
  Karen

  ReplyDelete
 8. Sjovt at det er din gamle skole! Filmen er rigtig god synes jeg. Den er meget informativ... Er så glad for at mine unger lærer på den måde. Man får det altså ikke bedre;o) Håber du har det godt... Det er længe siden, at jeg har fået snakket med jer to damer;o)

  ReplyDelete
 9. Anne Dorte!
  Jeg har mødt flere, som er startet på universitetet efter Steinerskolen, men det har været nødvendigt for dem, at tage 3-4 fag på HF for at få adgang. De karakterer lægger man sammen med sit vidnesbyrd...

  ReplyDelete
 10. Synne! Ja... Der er rigtig mange fordomme... Og sådan tror jeg altid det vil være, når man går i én retning... Hvis det er skidt et sted, er det hele Steinerskolen der er noget galt med. Det er lidt ærgerligt... Jeg oplever mine børn skole som et fantastisk rummeligt sted. Jeg synes også filmen er rigtig fin og giver et godt indblik i livet på en Steinerskole... Har også tænkt på dig og dine børn, fordi jeg netop tror, at det er godt for børn, som er meget intelligente også at arbejde med kroppen og udvikle sig på den måde...
  Nå... men jeg kunne skrive side op og side ned, men Martha er vågnet i barnevognen og vil vist ikke finde sig i, at mor sidder ved computeren;o)

  ReplyDelete
 11. Jeg har også netop tænkt at hvis vi skulle flytte, så ville jeg kigge efter noget Steiner i nærheden.
  For hvis Steinerskolen ikke kan rumme mine børn, så ved jeg ikke hvem der skulle kunne.
  De ville helt sikkert elske miljøet, friheden til at gå egne veje, det kreative og roen.

  Måske en dag.

  Er det dyrt at have børn på Steinerskole? Det er jo desværre en kedelig ting som man bliver NØDT til at tænke ind for at få det til at køre rundt som familie.

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!