Wednesday, November 3, 2010

Årstidskøkkenet - Grønkålspesto

Grønkålen står på markerne...
Sund og lækker og klar til at blive spist! En af de kålsorter med flest vitaminer.

Her er en opskrift med grønkål - Grønkålspesto:

En god gang grønkål
En håndfuld mandler
En stor sjat olivenolie
Godt med parmesanost
Et stort fed hvidløg
En lille sjat hvidvinseddike
lidt salt

Det hele blendes, til det har den rette pesto-konsistens!

Spis det med pasta eller på lækkert brød!

15 comments:

  1. Det ser rigtig lækkert ud Lisbeth... Det skal jeg klart prøve af.. Selvom at det sikkert kun er mig, der vil spise det... hvordan er holdbarheden?

    PS. Hvor er din fine header henne?
    Kh C

    ReplyDelete
  2. Det var da en genial ide...jeg er ellers én af dem der har troet at hjemmelavet pesto hørte sommeren til, fordi så var frisk, hjemmedyrket persille og basilikum indenfor rækkevidde...men denne ide må absolut afprøves:-)

    Kh. Malene

    ReplyDelete
  3. tak for opskrift....den tror jeg lige jeg skal have afprøvet....den lyder lækker og jeg elsker grønlangkål.


    malle

    ReplyDelete
  4. Tak for tippet! Den tanke har slet ikke strejfet mig, men jeg elsker pesto.

    ReplyDelete
  5. Det hørtes spennende ut! Den må jeg prøve. Takk for oppskrift!

    ReplyDelete
  6. Det smager virkelig godt!

    Christina: Hvis man dækker det helt over med olie og stiller det i køleskabet, kan det holde rimelig længe. Olien konserverer det lidt... Ved ikke helt HVOR længe:o)

    Headeren... Jeg synes måske bare ikke helt, at den var mig. Jeg synes det blev lidt for blegt det hele... Den var virkelig fin, men jeg synes bare ikke helt, at den viste, hvad det er jeg laver...

    ReplyDelete
  7. Det skal prøves ;)
    Tak for opskriften.

    Yt

    ReplyDelete
  8. Tak for den fine opskrift - må snarest testes her i hjemmet.

    Hav en dejlig dag - Camilla

    ReplyDelete
  9. Uhhmmm. Det må prøves.
    Må på jagt efter grønkål.

    Man kan mon bruge noget frossent, hvis det ikke er til at finde friskt?

    Knus,
    Synne

    ReplyDelete
  10. Alle ordentlige supermarkeder og grønthandlere har frisk grønkål på denne tid, så det er da vist ikke nødvendigt med frossent;o)

    ReplyDelete
  11. What a good way to eat green-curly-cabbage in wintertime! Normaly I always make it with mashed potatoes.
    And a happy birthday for the lucky ones!

    ReplyDelete
  12. Mmm det ser lekkert ut, det skal jeg jammen prøve:)

    Jeg har en aldri så liten give away på bloggen, så titt innom hvis du ønsker, og god helg:)

    ReplyDelete
  13. Uhm, det ser lækkert ud. Den skal da klart prøves af!

    Vil også lige indskyde at jeg synes det er dejligt at din gamle header er tilbage. Selvom din nye var fin, så er den gamle altså meget mere dig :-)

    Knus Ulla.

    ReplyDelete
  14. Psst Lisbeth. Kig lige forbi.
    Har et par billeder til dig på bloggen ;).

    Knus

    ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!