Friday, August 14, 2009

Barcelona


Hjemme igen efter en dejlig tur til Barcelona. Min kæreste og jeg har aldrig rejst uden børnene, men en dag kom han hjem fra arbejde med to billetter...
Børnene holdt for første gang en lille ferie hos deres mormor og morfar, mens vi var romantiske i en af mine yndlings-byer!


Det er min fjerde gang i Barcelona. Før min kæreste og jeg fik børn rejste vi i Guatemala og lærte spansk. Derfor elsker jeg at rejse til Spanien og få det brugt...

Hvad skal man se i Barcelona!?
Et sted jeg er vild med, er det indendørs marked på Ramblaen, som hedder La Boqueria. Det er simpelthen helt overdådigt. Masser af smukke farver, frugt, fisk, kød, slik osv. osv. Det er det perfekte sted, når man er vild med at tage farverige billeder...

Ja, og så er der jo masser af fantastiske restauranter!! Der er rigtig mange vegetar restauranter med lækker økologisk mad, som ikke koster ret meget.

Så er der tapas!!! Den bedste tapas restaurant i Barcelona må simpelthen være Tapac24. Det er så skønt at sidde i baren og se på hvordan kokkene laver maden. Det er et super afslappet sted og maden er rigtig lækker. Tapac24 har samme ejer som Comerc24, som har en Michelin-stjerne og er en af de bedste restauranter i Barcelona. Vi spiste der for et par år siden og det var en stor oplevelse.


Og Gaudí! Jeg er vild med Barcelonas arkitektur og specielt Gaudí. Hele historien om Gaudí er spændende og det han har udrettet er fantastisk. La Sagrada Familia kirken er nok det man mest kender Barcelona for. Kirken er Gaudís mesterværk, som aldrig er bygget færdig. Jeg synes det er så spændende at se byggeriet og udviklingen, hver gang vi rejser til Barcelona. I øvrigt spiller klokkerne i kirken en ny melodi hver time. Det er så smukt.

Gaudís huse på Paseo de Gracia og Park Guell er jeg meget betaget af! Farverne er fantastiske og tankerne om hvordan lys og luft skal strømme gennem byggerierne er så interessant.


Barcelona får jeg vist aldrig nok af og der er så meget at se. Picasso museet, museet for moderne kunst, havet, stranden, Las Ramblas, den zoologiske have osv. osv...
Er klar til at tage af sted igen, men skal have mine børn med...

6 comments:

 1. Hvor er han da en skøn mand :-)
  Tak for levende ord og smukke billeder .

  ReplyDelete
 2. ja man får helt lyst til at rejse! Tak for en inspirerende blog med så mange fine billeder.. :)

  ReplyDelete
 3. Det ser ud til i har haft en rigtig dejlig tur. - uden børn. Det har man også brug for indimellem. Skønne billeder du har fået taget.

  ReplyDelete
 4. Tak for billedligt gensyn med min yndlingsby.
  Vi var der sidst på bryllupsrejse for snart et år siden og suk! Jeg længes og vil afsted igen. NU, helst:)

  ReplyDelete
 5. Herlige bilder fra Barcelona. har også vært der noen ganger. Jeg er veldig gald i denne byen! Hilsen fra Pillepalle

  ReplyDelete
 6. Flotte billeder - Ih hvor jeg bare elsker Barcelona :)

  Hilsen Camilla

  ReplyDelete

Tusinde tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad og er med til at vise, at du får noget ud af det, jeg skriver!